V. Čmilytė-Nielsen apie abejones dėl ministrų S. Kairio ir J. Šiugždinienės: taip, situacija nemaloni

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tvirtina, kad nemato pagrindo abejoti savo partijos nariu, kultūros ministru Simonu Kairiu. Šis, kaip ir švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, dirbęs Kauno miesto taryboje, taip pat negali savo išlaidų pagrįsti čekiais.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Simonas Kairys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Simonas Kairys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 18, 2023, 10:04 AM, atnaujinta May 18, 2023, 10:17 AM

Trečiadienį paskelbta, jog S.Kairio, kuris Kauno taryboje dvi kadencijas dirbo iki 2019-ųjų, paskutinių metų išlaidų ataskaitose didžiausios sumos buvo leidžiamos transportui.

Nuo 2018 metų liepos jis ataskaitose rašo išleisdavęs ne mažiau kaip 1250 eurų per tris mėnesius. Didžiausia suma – 1288 eurų – deklaruota 2019-aisiais už ketvirtį.

„Vertinu, kad ministrai pateikė atsakymus. Galbūt dar ne visiškai pilnai, informacija dar teikiama. Taip, situacija nėra maloni, taip ir vertinu“, – ketvirtadienį prieš Seimo posėdį kalbėjo V.Čmilytė-Nielsen.

Su S.Kairiu parlamento vadovė, Liberalų sąjūdžio pirmininkė teigė pasikalbėjusi, tačiau esą neturi jokio pagrindo svarstyti ministro narystės partijoje sustabdymo, kol bus išsiaiškintos visos aplinkybės.

„Esu kalbėjusi, neturiu jokio pagrindo manyti, kad S.Kairys, būdamas Tarybos nariu, vicemeru, būtų elgęsis nesąžiningai. Manau, detalesnius įrodymus pateiks, kiek tai įmanoma. (...) Ministrai, matyt, darys viską, ką gali, kad išsklaidytų abejones“, – pabrėžė Seimo vadovė.

Paklausta, kaip vertina premjerės I.Šimonytės poziciją ir dėl ministrės J.Šiugždinienės, Seimo pirmininkė aiškino, kad švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovės likimas priklausys tik nuo ją delegavusios partijos sprendimų.

„Ministrės Šiugždinienės politinę ateitį visų pirma nulemia ją delegavusios partijos sprendimas, premjerės sprendimas, ir šiandien ministrė, kaip suprantu, lieka dirbti savo darbo. (...)

Premjerė savo poziciją labai aiškiai, detaliai paaiškino ir pristatė visuomenei. Aš nekomentuosiu premjerės pozicijos“, – sakė V.Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad abejonės, ar J.Šiugždinienė skaidriai naudojosi savivaldybės tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, kilo po to, kai praėjusios savaitės ketvirtadienį visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad politikė, prieš pradėdama darbą ministerijoje, galimai neskaidriai įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Tuo metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vadovybė tvirtina, kad pasitikėjimas J.Šiugždiniene nėra susvyravęs.

Pasak konservatorių Prezidiumo, ministrė, eidama Kauno miesto savivaldybės tarybos narės pareigas, už kanceliarines lėšas atsiskaitinėjo savivaldybėje nustatyta tvarka. Todėl, TS-LKD vertinimu, ji nepadarė jokių nusižengimų.

Tęsiantis A.Tapino tyrimams, Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai šią savaitę pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.