Prisidirbęs R. Žemaitaitis sulaukė ir partijos „Laisvė ir teisingumas“ kirčio: stabdo narystę

„Laisvės ir teisingumo“ partija penktadienį paskelbė stabdanti Remigijaus Žemaitaičio narystę partijoje.

Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 19, 2023, 5:58 PM, atnaujinta May 19, 2023, 6:02 PM

„Tokį valdybos sprendimą iššaukė Remigijaus Žemaitaičio pasisakymai socialinėje erdvėje, kurstantys tautinę nesantaiką ir skatinantys neapykantą mūsų bendrapiliečiams žydams“, – skelbiama partijos pranešime žiniasklaidai.

Anot partijos pirmininko, Artūro Paulausko, jis besitikintis, jog R. Žemaitaičiui pavyks pripažinti savo klaidą ir už ją atsiprašyti.

„Negali priversti kito žmogaus daryti tai, kas tau asmeniškai atrodo teisinga ir garbinga, visgi, labai tikiuosi, kad Remigijui užteks drąsos pripažinti klaidą ir atsiprašyti bei grįžti į partiją“, – pabrėžiama partijos pranešime.

Skelbiama, kad šį sprendimą teikė pirmininkas Artūras Paulauskas, pirmasis pavaduotojas Artūras Zuokas ir pavaduotojai Diana Stomienė ir Vydūnas Sadauskas.

ELTA primena, kad prieš kurį laiką R. Žemaitaitis sukėlė ažiotažą savo pasisakymais „Facebook“ socialiniame tinkle. Politikas pasidalijo įrašu apie netoli Betliejaus, Palestinoje, Izraelio nugriautą mokyklą ir pareiškė, kad „be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – IZRAELIS“.

„Po tokių įvykių, nelieka nuostabos, kodėl gimsta tokie pasakymai: lipo žydas kopėčiom ir nukrito netyčiom. Imkit, vaikai, pagaliuką ir užmuškit tą žyduką...“ – rašė parlamentaras.

Po R. Žemaitaičio pasisakymų kilo tarptautinio pasipiktinimo banga: į pareiškimus netruko sureaguoti Izraelio, Vokietijos, JAV ir Nyderlandų ambasados bei Amerikos žydų komitetas (AJC), pasmerkę Seimo nario teiginius ir reikalaudami viešo atsiprašymo.

R. Žemaitaitis sulaukė kritikos ir Lietuvoje. Seimo narių iniciatyva parlamento Etikos ir procedūrų komisija pradėjo tyrimą dėl netinkamo politiko elgesio, o Vilniaus apylinkės prokuratūra iniciavo ikiteisminį tyrimą dėl, įtariama, neapykantos skatinimo bei kurstymo prieš žmonių grupę dėl jų tautybės.

Visgi, nepaisant kilusio skandalo, pats R. Žemaitaitis pareiškė nejaučiantis kaltės dėl savo pasisakymų, todėl ir atsiprašyti neketinąs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.