„Laisvė ir teisingumas“ kritikuoja TS-LKD iniciatyvą skelbti pirmalaikius Seimo rinkimus

Konservatorių prezidiumo penktadienį paskelbtas siūlymas rengti pirmalaikius Seimo rinkimus yra bandymas paversti partinę krizę visos Lietuvos politine krize, teigia šeštadienį susirinkusi „Laisvės ir teisingumo“ partijos taryba. Anot jų, tai yra konservatorių bandymas beprasmiškai išlaikyti nepakitusios sudėties Vyriausybę.

TSLKD.<br>G.Bitvinsko nuotr.
TSLKD.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2023, 12:48 PM

„Laisvės ir Teisingumo“ partijos Taryba kategoriškai nepritaria Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos bandymui savo partinę krizę paversti visos valstybės krize. Tai itin neatsakingas ir apgailėtinas žingsnis, kuomet tuščia ambicija išlaikyti nepakeistą Ministrų kabineto sudėtį tampa politiniu šantažu“, – skelbiama partijos pranešime žiniasklaidai.

„Akivaizdu, kad konservatorių lyderiai, viešoje erdvėje bandydami užglaistyti krizę partijoje, bando aukoti visos Lietuvos politinės situacijos stabilumą ne tik įtraukdami Seimą, bet ir šalies Prezidentą“, – tvirtiname tekste.

Anot partijos vadovybės, toks didžiosios valdančiosios koalicijos partijos siūlymas taip pat kelią pavojų Lietuvos nacionaliniam saugumui ir užsienio politikai.

„Šiuo metu Lietuvai kaip niekada reikia solidžios užsienio politikos ir garbingai jai galinčių atstovauti politikų. Artėja NATO viršūnių susitikimas, kuris ne tik visam pasauliui, bet visų pirma – Lietuvai – yra gyvybiškai svarbus. Ir čia atsakingi Lietuvos politikai privalo parodyti lyderystę. Tai, ką matome dabar ne tik nuvilia, bet kelia grėsmę nacionaliniam saugumui“, – aiškinama pranešime.

Penktadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas nesulauktų palaikymo, TS-LKD vadovybė numato svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Taip pat konservatoriai nurodo partijos frakcijai Seime inicijuoti pateikti ir artimiausiu metu siekti tobulinti savivaldos kanceliarinių lėšų naudojimo ir atsiskaitymo tvarkos reglamentavimo pokyčius.

Pirmalaikiai Seimo rinkimai gali būti rengiami Seimo nutarimu, priimtu ne mažiau kaip 3/5 visų Seimo narių balsų dauguma.

Seimo nutarime dėl pirmalaikių Seimo rinkimų nurodoma naujo Seimo rinkimų diena. Naujo Seimo rinkimai turi būti surengti ne vėliau kaip per 3 mėnesius nuo sprendimo dėl pirmalaikių rinkimų priėmimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.