JAV ambasadorius Lietuvoje ragina priimti Civilinės sąjungos įstatymą

Civilinės sąjungos įstatymo projektui stringant Seime, Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorius Lietuvoje Robertas Gilchristas sako, kad liepą į NATO viršūnių susitikimą atvykstantis prezidentas Joe Bidenas įvertintų jo priėmimą.

JAV ambasadorius Lietuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
JAV ambasadorius Lietuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-22 20:43

„Šis klausimas domina ir J. Bideną. Tikiuosi, kad šis įstatymas bus priimtas prieš jam atvykstant. Manau, kad jis laikytų tai svarbiu žingsniu į priekį“, – pirmadienį TV3 laidoje „Dėmesio centre“ sakė R. Gilchristas.

3 metų kadenciją baigiantis ambasadorius sakė, kad per tą laiką dėl LGBT teisių ir civilinės sąjungos įstatymo stebėjo įdomią diskusiją.

„Tai ir JAV vyriausybės pozicija, ir prezidento J. Bideno pozicija: labai tikiuosi, kad Seimas žengs žingsnį ir priims Civilinės sąjungos įstatymą. Manau, kad Lietuvai svarbu parodyti, kad ji yra Vakarų klubo dalis ir pritaria JAV šiais žmonių teisių klausimais.

Taip pat, žinote, tai turi įtakos ir kitais būdais. Nemažai įmonių atvykę čia manęs klausė, kokia čia situacija su LGBT darbuotojais. To klausė kūrybinės bendrovės iš Silicio slėnio. Jiems tai svarbu. Tiesą sakant, tos įmonės dabar turi kreiptis į Estiją, kuri yra pažengusi daug daugiau už Lietuvą.

Tačiau ir kariai gėjai, kurie yra čia, klausė manęs, kokia žmogaus teisių padėtis mums Lietuvoje. Turiu pasakyti, kad LGBT žmonių atžvilgiu Lietuva atsilieka nuo JAV ir nuo likusios Europos“, – sakė R. Gilchristas.

ELTA primena, kad Civilinės sąjungos įstatymo projekto svarstymas pirmadienį buvo išbrauktas iš artimiausio Seimo posėdžio darbotvarkės pačių jo iniciatorių Laisvės partijos frakcijos siūlymu.

NATO viršūnių susitikimas Vilniuje vyks liepos 11–12 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.