G. Skaistė aiškina, kodėl neturėdama teisės vairuoti prašė kompensacijų už transportą: kiti transporto būdai irgi kainuoja

Finansų ministrė Gintarė Skaistė paaiškino, kodėl būdama Kauno miesto tarybos nare ir neturėdama vairuotojo pažymėjimo iš savivaldybės biudžeto prašė kompensacijų už transporto išlaidas. Ministrė tvirtina, kad šiuo laikotarpiu vis tiek turėjusi keliauti darbo tikslais, tad šiais pinigas buvo kompensuotos išlaidos už taksi ar viešąjį transportą.

Gintarė Skaistė<br>T.Bauro nuotr.
Gintarė Skaistė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-23 13:45

„Žmogus turi transportuotis iš taško A į tašką B, nepaisant to, ar jis turi teisę vairuoti, ar neturi. Neturėdama teisės vairuoti, natūralu, kad turėjau įveikti tą patį atstumą kitais būdais, tai yra taksi, autobusais, traukiniais, pavėžėjimais ar dar kitais būdais. Ir jie taip pat kainuoja“, – antradienį Seime žurnalistams teigė G. Skaistė.

Taip G. Skaistė sureagavo į viešojoje erdvėje imtus kelti klausimus, kodėl ji, eidama Kauno miesto tarybos narės pareigas ir neturėdama vairuotojo pažymėjimo, transportui per mėnesį vis tiek išleisdavo apie 350 eurų.

Finansų ministrė teisės vairuoti automobilį neturėjo 2013 m. spalio – 2014 m. gruodžio laikotarpiu, jos buvo prarastos dėl neblaivaus vairavimo.

ELTA primena, kad savivaldos lėšų piktnaudžiavimo skandalas kilo po to, kai visuomenininkas Andrius Tapinas gegužės mėnesį paskelbė, kad švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, dirbdama Kauno savivaldybėje, galimai piktnaudžiavo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis ir įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Kauno miesto savivaldybės taryboje dirbę ministrai G. Skaistė ir Simonas Kairys pripažįsta taip pat negalintys pagrįsti visų deklaruotų išlaidų čekiais.

Įvertinusi savo išlaidas esant tarybos nare G. Skaistė gegužės 22 d. nusprendė pervesti Kauno savivaldybei beveik 14 tūkst. eurų. Pasak jos, šių lėšų nelaiko neteisėtai panaudotomis ar pasisavintomis, bet negalinti jų pagrįsti.

Penktadienį posėdžiavęs konservatorių partijos prezidiumas dėl kilusio savivaldos lėšų panaudojimo skandalo priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus.

I. Šimonytė savaitgalį koalicijos partneriams taip pat patvirtino, kad tuo atveju jei Seimas nepalaikytų pirmalaikių rinkimų paskelbimo, ministrė pirmininkė po NATO viršūnių susitikimo ketintų teikti savo atsistatydinimą.

Taip pat konservatoriai nurodo partijos frakcijai Seime inicijuoti pateikti ir artimiausiu metu siekti tobulinti savivaldos kanceliarinių lėšų naudojimo ir atsiskaitymo tvarkos reglamentavimo pokyčius.

Pirmalaikiai Seimo rinkimai gali būti rengiami Seimo nutarimu, priimtu ne mažiau kaip 3/5 visų Seimo narių balsų dauguma.

Seimo nutarime dėl pirmalaikių Seimo rinkimų nurodoma naujo Seimo rinkimų diena. Naujo Seimo rinkimai turi būti surengti ne vėliau kaip per 3 mėnesius nuo sprendimo dėl pirmalaikių rinkimų priėmimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.