V. Semeška: M. Sinkevičius turi trauktis ir prisiimti atsakomybę

Atsižvelgiant į finansinių ataskaitų duomenis iš Jonavos rajono savivaldybės už tarybos nariui skiriamas išlaidas ir vertinant susiklosčiusią situaciją su savivaldybės tarybos narių išmokomis visoje savivaldoje, Seimo Antikorupcijos komisijos narys Vilius Semeška ragina Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) prezidentą Mindaugą Sinkevičių prisiimti atsakomybę ir nedelsiant atsistatydinti iš LSA prezidento pareigų.

Vilius Semeška<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilius Semeška<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2023, 2:51 PM

Politiko teigimu, atsižvelgiant į tai, kad M. Sinkevičius užima aukštas LSA prezidento pareigas ir turi demonstruoti aukščiausius skaidrumo standartus, po tokio jo ataskaitų paviešinimo ir viešųjų finansų naudojimo, kito kelio kaip atsistatydinimo ir asmeninės atsakomybės prisiėmimo tiesiog nėra.

„LSA prezidentas formuoja savivaldos politiką ir yra atsakingas už jos reputaciją. Todėl, siekiant atstatyti pasitikėjimą vietos politikais, neabejotinai turi žengti nors ir nemalonų, tačiau būtiną žingsnį – atsistatydinti“, – sakė Seimo narys.

ELTA primena, kad klausimai dėl savivaldybių tarybų narių išlaidų skaidrumo kilo po to, kai A. Tapinas ėmėsi tyrimo dėl galimo savivaldos biudžeto pinigų švaistymo.

Dėl susiklosčiusios situacijos savivaldybėse, A. Tapinas kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą. Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių bei Šaulių savivaldybėse tyrimai jau inicijuoti.

Savo ruožtu tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso Pagėgiuose ir Šilutėje pradėjo ir Generalinė prokuratūra. Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

Daugiausiai dėmesio tyrimo kontekste sulaukė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. Skelbta, kad dirbdama Kauno savivaldybėje, ji galimai piktnaudžiavo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis ir įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Pirmadienį pranešta, kad Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė prezidentui pateikė jos atsistatydinimo prašymą.

Visgi klausimų dėl skaidrumo sulaukiant ir daugiau ministrų, konservatorių partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.