Birželio 1 d. Seimo valdyba šaukia nenumatytą Seimo posėdį

Birželio 1 d. į Lietuvą atvyksiančiam Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininkui Ruslanui Stefančukui (Ruslan Stefanchuk) bus įteiktas Seimo apdovanojimas – Aleksandro Stulginskio žvaigždė.

Seimo posėdis<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo posėdis<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo posėdis<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo posėdis<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo posėdis<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo posėdis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 24, 2023, 9:23 AM

Iškilmingą apdovanojimo ceremonija bus surengta nenumatytame Seimo plenariniame posėdyje, kurį nutarė sušaukti trečiadienį posėdžiavusi Seimo valdyba.

Kaip informavo Seimo valdybos narius Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma, į nenumatyto posėdžio darbotvarkę taip pat bus įrašyti keli teisės aktų projektai.

Planuojama, kad birželio 1 d. Seimas posėdžiaus nuo 14 val.

Parlamentarai yra nusprendę Seimo apdovanojimą– Aleksandro Stulginskio žvaigždę skirti Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarui, buvusiam Seimo Pirmininkui Česlovui Juršėnui ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininkui R. Stefančukui. Č. Juršėnui šis Seimo apdovanojimas buvo įteiktas šių metų gegužės 18 d.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininkas R. Stefančukas yra vienas iš valstybės lyderių, stojęs kovos už Ukrainos laisvę priešakyje, savo asmenine lyderyste, drąsa ir pavyzdžiu įkvepiantis ukrainiečius priešintis Rusijos agresijai. Jis telkia demokratinio pasaulio parlamentinę bendruomenę už savo tėvynės laisvę.

Aukščiausiu Seimo apdovanojimu – Aleksandro Stulginskio žvaigžde – siekiama įvertinti Lietuvos ir užsienio fizinių ir juridinių asmenų laimėjimus ir indėlį, puoselėjant parlamentarizmo, demokratijos ir valstybingumo idėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.