G. Landsbergis apie A. Anušausko kritiką dėl nederintų pozicijų: prezidiume ministras pats balsavo už pirmalaikių rinkimų siūlymą

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, teigia, kad jam dėl nesuderintų siūlymų kritiką išsakęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas partijos prezidiume pats balsavo už pirmalaikių Seimo rinkimų iniciatyvą.

G. Landsbergis ir A. Anušauskas<br>ES tarybos nuotr.
G. Landsbergis ir A. Anušauskas<br>ES tarybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-24 13:49

„Dar geriau būtų, kad ponas A. Anušauskas kalbėtųsi ne per žiniasklaidą, o kaip jis kalbėjosi prezidiume. Nes jis ir kalbėjo, ir palaikė, ir balsavo už sprendimą“, – žurnalistams prieš Vyriausybės posėdį sakė G. Landsbergis.

Komentuodamas šalyje kilusią politinę krizę, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas trečiadienį neslėpė turįs kiek kitokią poziciją nei konservatorių partijos vadovybė. Politikas akcentavo, kad siūlant esminius sprendimus būtina apie juos iš anksto informuoti prezidiumą ir apie juos komunikuoti tiek su koalicijos partneriais, tiek ir su savo frakcija Seime.

„Kiekvienas politikas turi savo stilių, mano tiesiog stilius ir supratimas apie tai yra šiek tiek kitokie“ , – trečiadienio rytą apie G. Landsbergio vadovavimą įvertino A. Anušauskas.

ELTA primena, kad visuomenininko Andriaus Tapino savivaldos tarybų lėšų įsisavinimo tyrimas sukėlė politinę krizę.

Suabejojus, ar ministrai Jurgita Šiugždinienė, Gintarė Skaistė bei Simonas Kairys skaidriai naudojosi kanceliarinėmis lėšomis, konservatorių partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Jeigu parlamentas apsispręs kitaip, tuomet, pasak TS-LKD, būtų svarstoma dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Konservatorių partijos prezidiumas nurodė savo frakcijai Seime inicijuoti pateikti ir artimiausiu metu siekti tobulinti savivaldos kanceliarinių lėšų naudojimo ir atsiskaitymo tvarkos reglamentavimo pokyčius.

Skandalo įkarštyje švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė pripažino negalinti dokumentais pagrįsti savo išlaidų, dirbant Kauno miesto savivaldybėje, todėl politikė pateikė atsistatydinimo pareiškimą, kurį pirmadienį premjerė Ingrida Šimonytė perdavė prezidentui.

Laikinosios sostinės taryboje dirbusi G. Skaistė bei S. Kairys taip pat nurodė, kad neturi kaip pagrįsti, kur naudojo tarybos nario veiklai skirtas lėšas. Finansų ministrė nurodė, kad susiklosčius tokiai situacijai ji Kauno savivaldybei perves beveik 14 tūkst. eurų.

A. Tapinui tęsiant tyrimą, Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) pradėjo ikiteisminius tyrimus Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių bei Šaulių savivaldybėse.

Savo ruožtu tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso Pagėgiuose ir Šilutėje pradėjo ir Generalinė prokuratūra. Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.