G. Landsbergis mato daug scenarijų, kas galėtų perimti vadovavimą Vyriausybei: gali būti ir naujas senas premjeras

Konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio teigimu, jei Seimas nerastų politinės valios pritarti pirmalaikiams rinkimams, gali būti daug variantų, kas galėtų užimti premjero pareigas. Pasak jo, yra įmanomas ir toks scenarijus, kad ministre pirmininke dar kartą pasiryžtų tapti ir Ingrida Šimonytė.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2023, 2:05 PM

„Gali būti naujas senas premjeras“, – trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį sakė G. Landsbergis.

Visgi, pasak jo, klausimas, kas galėtų būti naujasis Ministrų kabineto vadovas – dar labai ankstyvas.

„Yra ankstyvas klausimas. Pirminis dalykas yra, kad Seimas turi apsispręsti, ar nėra Seimo atsakomybės visoje šitoje situacijoje. Mano vertinimu, tikrai yra“, – savo nuomonę dar kartą pakartojo G. Landsbergis.

Konservatorių lyderis teigia, kad teorinių variantų, kas galėtų užimti ministro pirmininko poziciją, „Seime yra bent jau 141“.

Pats G. Landsbergis teigia savęs premjero pozicijoje šiuo metu nematantis. Visgi, pasak jo, tokia teorinė galimybė egzistuoja.

„Nemanau šiuo atveju, bet tarp visų variantų tai įmanoma“, – teigė politikas.

„Aš visada kalbu apie atsakomybės realizavimą. Atsakomybę ir pasitikėjimą realizuoti turi tie,kurie geriausiai tai gali padaryti“, – taip pat pažymėjo jis.

Anot G. Landsbergio, nereikia atmesti ir techninės Vyriausybės galimybės.

„Net ir techninė Vyriausybė, irgi yra galima. Kai Vyriausybę formuoja neveikiantis politikas“, – atkreipė dėmesį konservatorių lyderis.

ELTA primena, kad visuomenininko Andriaus Tapino savivaldos tarybų lėšų įsisavinimo tyrimas sukėlė politinę krizę.

Suabejojus, ar ministrai Jurgita Šiugždinienė, Gintarė Skaistė bei Simonas Kairys skaidriai naudojosi kanceliarinėmis lėšomis, konservatorių partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Jeigu parlamentas apsispręs kitaip, tuomet, pasak TS-LKD, būtų svarstoma dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Premjerė Ingrida Šimonytė patikino, kad Seimui nenutarus rengti naujų rinkimų, ji atsistatydins iš Vyriausybės vadovės posto. Be to, ji nurodė nesutinkanti su opozicijos siūlymais pasitikrinti pasitikėjimą Seime.

„Aš tikrai neisiu į šitą Seimą tikrintis pasitikėjimo, nes tai yra absurdiška tikrintis pasitikėjimą Seime, kai problema yra aiškiai Seimo, nors ne vienas Seimo narys ir ne vienas politikas bando savivaldoje kažkada įvykusius dalykus paversti Vyriausybės problema, tarsi čia yra Vyriausybės problema“, – antradienį žurnalistams Seime sakė ministrė pirmininkė.

Nepaisant to, ar įvyks pirmalaikiai rinkimai, ar Vyriausybė atsistatydins savo ruožtu, Ministrų kabinetas turės būti formuojamas iš naujo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.