G. Landsbergis: projektą dėl pirmalaikių rinkimų konservatoriai turėtų registruoti dar šią savaitę

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad projektą dėl pirmalaikių rinkimų konservatoriai registruoti turėtų dar šią savaitę. Tačiau, pasak jo, paties dokumento svarstymas galėtų įvykti paskutinėmis pavasario sesijos dienomis.

Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2023, 1:51 PM

„Tai daugiau techninis klausimas, esame sutarę, kad turi būti parengtas projektas ir, mano pageidavimu, turi būti registruotas ne vėliau kaip penktadienį. Aš pabrėžiu, kad registruotas. Teikti balsavimui ketinčiau birželio mėnesį“, – žurnalistams trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį sakė G. Landsbergis.

Pirmalaikių rinkimų būtinumo idėją pastarosiomis dienomis visuomenei ir opozicijai bandantis paaiškinti politikas tikino, kad Seimas dėl to apsispręsti galėtų ir paskutiniuose pavasario sesijos posėdžiuose.

„Buvo toks pasvarstymas, kad paskutinėmis Seimo sesijos dienomis, kad Seimas atliktų visus darbus, kurie yra numatyti šioje sesijoje ir vienu paskutiniu uždaviniu galėtų balsuoti dėl išankstinių rinkimų. Gal ir kiti sprendimai bus galimi. Kalbėsime frakcijoje“,– apibendrino G. Landsbergis.

Laisvės frakcijos Seime seniūnas Vytautas Mitalas teigia iš žiniasklaidos sužinojęs, kad nutarimo projektas dėl Seimo paleidimo parlamentui gali būti pateiktas jau ketvirtadienį. Politikas užsimena, kad su koalicijos partneriais apie tokį sumanymą nebuvo pasitarta.

„Žinoma, apie tai nieko nežinau, nes jie rinksis vėliau, tai turbūt, kaip įprasta, sužinosim iš spaudos. Kaip bebūtų, džinas jau paleistas iš butelio ir Gražulis ryt taip pat pateiks nutarimą dėl pirmalaikių rinkimų. Galima bus įvertint, ar jam pavyks Seimą pirmam paleisti“, – teigia jis.

Praėjusią savaitę apie pirmalaikius Seimo rinkimus pirmoji prabilo valdančioji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija. Jos prezidiumas nutarė siūlyti surengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas nesulauktų palaikymo, TS-LKD vadovybė numato svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.