A. Tapino akiratyje – skandalingos Jonavos politikų išlaidos, keliamas klausimas dėl M. Sinkevičiaus atsakomybės

Visuomenininkas, žurnalistas Andrius Tapinas toliau viešina skandalingas Lietuvos savivaldybių tarybų narių išlaidas – jo akiratyje atsidūrė ir Jonavos politikai. A.Tapinas taip pat ragina kelti klausimą dėl Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus atsakomybės.

M.Sinkevičius, A.Tapinas.<br> lrytas.lt montažas. 
M.Sinkevičius, A.Tapinas.<br> lrytas.lt montažas. 
Mindaugas Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Tapinas.
Andrius Tapinas.
M.Sinkevičius, A.Tapinas.<br>lrytas.lt koliažas.
M.Sinkevičius, A.Tapinas.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 25, 2023, 12:08 PM, atnaujinta May 25, 2023, 12:17 PM

„Kviečiu į kelionę po Jonavą ir purvą ant LSDP rožės. Totalinis viso LSDP skyriaus galimas piktnaudžiavimas ir klastojimas. 28 kartus lažybų čekius klastojusi ir už tai nuteista LSDP vicemerė Birutė Gailienė dabar atsiskaito 20 svetimų kortelių. Kiti perka didelius ir mažus televizorius, pateikia žmonos ryšio išlaidas.

Kuras pilamasis 12 sekundžių tarpu, o viena socialdemokratė sugeba teleportuotis iš Jonavos į Kaišiadoris. Kadangi fiziškai tikrinau socialdemokratų čekius, tai pagal jų suglamžymo lygį galiu teikti, kad LSDP lyderiai tikrai traukė juos iš šiukšlių dėžių.

Karbauskio valstiečiai gerina Lietuvos rekordus – vienas pylėsi 45 kartus per mėnesį, bet sako, jog čekius jam pakišo. Kitas pateikė 47 skirtingas korteles ir beveik visus čekius iš tos pačios degalinės darbuotojos Danguolės, bet sako, kad Danguolės nepažįsta“, – rašė A.Tapinas.

Jis taip pat iškėlė Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus atsakomybės klausimą.

Mindaugas Sinkevičius vis dar neatsako į mano klausimus dėl savo kortelių ir keturių telefono numerių, bet dabar jau kyla klausimas apie jo atsakomybę dėl viso LSDP Jonavos skyriaus.

Ar Vilija Blinkevičiūtė ir Ramūnas Karbauskis taip pat principingai įvertins saviškius kaip jie vertino konservatorius ir liberalus, ir nurodys jiems grąžinti pinigus ir trauktis iš užimamų postų. Ar lauksime teisėsaugos sprendimų“, – dėstė A.Tapinas.

Sustabdė veiklos išmokų mokėjimą

Jonavos rajono savivaldybės taryba antrajame šios kadencijos posėdyje priėmė sprendimą laikinai sustabdyti savivaldybės tarybos narių veiklos išmokų mokėjimą, praneša Jonavos rajono savivaldybė.

Veiklos išmokos tarybos nariams nebus mokamos nuo birželio 1 d.

Tarybos nariai pavedė Tarybos reglamento komisijai parengti pasiūlymus dėl savivaldybės tarybos nario veiklos išmokos dydžio, mokėjimo ir atsiskaitymo sąlygų bei pateikti juos tarybai.

Tikimasi, kad LR Seimas savo ruožtu inicijuos Vietos savivaldos įstatymo pakeitimus ir nacionaliniu lygmeniu atsakys į klausimą, kokio dydžio išmokas gali gauti savivaldybių tarybų nariai, kaip jas privalo naudoti ir kaip turėtų atsiskaityti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.