Į EŽTT teisėjo poziciją savo kandidatūras pasiūlė 9 pretendentai

Paskelbus atranką į Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) teisėjo, kurį į pareigas siūlo Lietuvos Respublika, poziciją, Teisingumo ministerija praneša, kad dėl techninių kliūčių pirmadienį buvo paskelbtas nepilnas, 8 pretendentų, sąrašas. Ministerija nurodo, kad reikiamus dokumentus pateikė 9 pretendentai.

Teismas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teismas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teismas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teismas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teismas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teismas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 4:09 PM, atnaujinta May 30, 2023, 11:45 AM

Kaip skelbia ministerija, EŽTT teisėjais pretenduoja tapti Audrius Bakaveckas, Darijus Beinoravičius, Sigita Fomičiova, Lyra Jakulevičienė, Agnė Limantė, Gediminas Sagatys, Rytis Satkauskas, Solveiga Vilčinskaitė, Edita Žiobienė.

ELTA primena, kad įvykdžius nacionalinę atrankos procedūrą bus sudarytas trijų kandidatų, Europos Tarybos Parlamentinei Asamblėjai teikiamų nuo Lietuvos Respublikos, sąrašas. Ši procedūra pradedama nuo kandidatų atrankos, kurią vykdys Ministro Pirmininko potvarkiu sudaryta darbo grupė.

Atlikusi pretendentų vertinimą, darbo grupė sudarys EŽTT teisėjams keliamus reikalavimus atitinkančių kandidatų sąrašą. Į sąrašą įrašomi pretendentai, surinkę ne mažiau kaip 8 vertinimo balus iš 10.

Sąrašas bus teikiamas Ministrei Pirmininkei, kad ji, įvertinusi kandidatūras, Vyriausybei galėtų pateikti motyvuotą siūlymą dėl 3 kandidatų į EŽTT teisėjus.

Atrankoje dalyvaujantys asmenys turi atitikti Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijoje nustatytus reikalavimus EŽTT teisėjams, be kita ko, būti aukštos moralės ir turėti kvalifikaciją, kurios reikia aukštoms teisminėms pareigoms užimti, arba būti pripažintos kompetencijos teisininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.