A. Tapinas atsakė, ar ketina dalyvauti prezidento rinkimuose

Visuomenininkas Andrius Tapinas neigia viešojoje erdvėje pasirodžiusius spėjimus, kad jis ketina dalyvauti būsimuose prezidento rinkimuose, taip pasinaudodamas dėl pradėtos iniciatyvos „Skaidrinam“ išaugusiu jo paties populiarumu.

Andrius Tapinas.<br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Andrius Tapinas.<br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2023, 2:55 PM, atnaujinta May 31, 2023, 3:39 PM

„Žinių radijo“ laidos vedėjas Aurimas Perednis pastebėjo, kad kiekvienoje laidoje didžioji dalis komentatorių pasidžiaugia A.Tapino darbais keliant į viešumą savivaldos politikų neskaidriai pasisavinamas kanceliarines lėšas, tačiau visuomet atsiranda klausiančių, ar tik A.Tapinas tokia akcija nesiruošia į prezidentus.

Pats A.Tapinas laidos metu teigė nesvarstantis, kad šis banga jį galėtų nunešti kur nors toliau.

„Ne – šis klausimas taip dažnai keliamas, kad jau net esu pavargęs į jį atsakinėti ir neigti, kad niekur neplanuoju, jokių žingsnių.

Tai yra natūralu – kuo daugiau žmonių yra susidomėjusių šia istorija, tuo daugiau bus skirtingų nuomonių. Jau tiek esu prisiklausęs – nuo politinių mano aspiracijų iki to, kad čia iš tiesų yra konservatorių planas, kaip persikrauti ir pasitraukti“, – pasakojo A.Tapinas.

Pastaruoju metu iškilo versija, kad ekspremjero Sauliaus Skvernelio vadovaujama partija Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ norėtų kelti A.Tapiną kaip kandidatą į prezidentus.

„Dar viena versija – kad tai yra LVŽS ir Ramūno Karbauskio planas, nes kol kas LVŽS mažiausiai iš visų partijų yra užkabinti, ir R.Karbauskis labai greitai sureagavo.

Tuoj bus ir jų eilė, nes tuoj prieis ir jų rajonai, bet dabar atrodo, kad gal mes jau su R.Karbauskiu esame sąjungininkai, draugai ir bičiuliai.

Žmonės šioje valstybėje, ačiū Dievui, yra laisvi kurti sąmokslo teorijas, laisvi prie alaus bokalo jas gvildenti ir galvoti, kas čia yra, bet mes dirbame savo darbus. Aš jaučiuosi ramiai. Kitoje valstybėje jau turbūt būčiau dingęs už šiuos darbelius – kalbu apie rytines valstybes, čia aš jaučiuosi saugiai, ramiai“, – kalbėjo A.Tapinas.

Visuomenininkas teigė gaunantis nemažai prašymų pasidomėti ir kitomis istorijomis, todėl „Skaidrinam“ ties savivaldybių čekiais, anot jo, tikrai nesibaigs.

„Ieškosime naujų negerovių, o jų yra sočiai, ir gal tada ir tarnybos pradės veikti efektyviau“, – vylėsi jis.

Primename, kad visuomenininko A.Tapino savivaldos tarybų lėšų įsisavinimo tyrimas sukėlė politinę krizę.

Kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminius tyrimus Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių bei Šaulių savivaldybėse. Savo ruožtu tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso Pagėgiuose ir Šilutėje pradėjo ir Generalinė prokuratūra.

Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.