R. Liubajevas: Baltarusijos režimas NATO viršūnių susitikimo metu gali ir vėl pasitelkti neteisėtus migrantus

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas teigia, kad liepos mėnesį Vilniuje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo metu Baltarusijos režimas gali prieš Lietuvą vėl panaudoti neteisėtus migrantus.

 R.Liubajevas.<br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 R.Liubajevas.<br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

May 31, 2023, 1:27 PM

„Kartu su žvalgybos, kontržvalgybos institucijomis palaikome nuolatinį kontaktą, vertiname situaciją prie valstybės sienos. Šiai dienai labai konkrečių rizikų nenorėčiau įvardinti. Viena pagal mūsų kompetenciją galima rizika, tai panaudojimas neteisėtos migracijos, siekiant destabilizuoti situaciją renginio metu“, – trečiadienį Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) surengtoje spaudos konferencijoje sakė R. Liubajevas.

VSAT vado teigimu, nepaisant to, kad šiuo metu neteisėtų migrantų srautai prie Lietuvos sienos yra sumažėję, Baltarusijos režimas neteisėtą migraciją NATO susitikimo metu gali bandyti ir vėl atnaujinti.

„Galima tikėtis, kad Lukašenkos režimas ir jo parankiniai pabandys panaudoti tą ginklą prieš mus organizuojant neteisėtų migrantų išstūmimą į mūsų teritoriją arba prieš renginį, arba jo metu“, – atkreipė dėmesį R. Liubajevas.

„Čia kol kas tokia galima informacija. Tikėtina, kad tai gali būti panaudota“, – taip pat pažymėjo jis.

Visgi, VSAT vadas tikina, kad situacija pasienyje yra nuolat stebima.

„Vyksta nuolatinis situacijos stebėjimas ir prie valstybės sienos, taip pat vyksta stebėjimas situacijos ir kaimyninėse valstybėse, kalbame ne tik apie Baltarusijos Respubliką, bet ir apie Rusijos Federaciją ir mūsų institucijos atlieka tą monitoringą“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, pirmą kartą Lietuvoje rengiamas NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis Vilniuje. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3000 svečių) bei maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų. Apie galimybę dalyvauti renginyje yra užsiminęs ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Skelbiama, kad viršūnių susitikimo darbotvarkėje pagrindinis dėmesys bus skirtas Aljanso kolektyvinės gynybos ir atgrasymo stiprinimui bei paramos Ukrainai didinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?