Po įtarimų piktnaudžiavimu, buvęs Ignalinos meras J. Rasikas į biudžetą grąžino beveik 14 tūkst. eurų

Ignalinos tarybos narys, socialdemokratas Justas Rasikas grąžino į savivaldybės biudžetą daugiau kaip 14 tūkst. eurų.

Justas Rasikas.<br>T.Bauro nuotr.
Justas Rasikas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2023, 4:05 PM

Apie pastarąjį sprendimą politikas paskelbė po to, kai visuomenininkas Andrius Tapinas paviešino Ignalinos savivaldybės tarybos narių išlaidų ataskaitas. Žurnalisto Ryto Staselio atliktame tyrime teigiama, kad buvęs Ignalinos meras savivaldos administracijai pateikė kuro čekius, apmokėtus iš 70 skirtingų kortelių.

„Pirmiausia, atsiprašau visų Ignalinos krašto gyventojų. Prisiimu atsakomybę dėl panaudotų lėšų susijusių su darbu Ignalinos savivaldybės taryboje. Apgailestauju dėl susiklosčiusios situacijos. Įvertinęs situaciją, dar praeitą savaitę į savivaldybės biudžetą grąžinau visus 2019 – 2023 m. tarybos nario veiklos kompensavimui skirtus pinigus 13 887,80 eur.“ – pirmadienį savo „Facebook“ paskyroje rašė J. Rasikas.

„Tokį patį veiksmą raginu atlikti ir kitus tarybos narius“, – akcentavo socialdemokratas.

J. Rasikas tikino, kad partijos Ignalinos skyrius artimiausiu metu aptars ydingą kanceliarinių lėšų panaudojimo praktiką.

„Artimiausiu metu situaciją dėl tarybos narių kanceliarinių išlaidų įvertinsime ir LSDP Ignalinos skyriuje“, – pridūrė Ignalinos socialdemokratas.

ELTA primena, kad visuomenininko A. Tapino savivaldos tarybų lėšų įsisavinimo tyrimas sukėlė politinę krizę.

Kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminius tyrimus Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių bei Šaulių savivaldybėse.

Savo ruožtu tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso Pagėgiuose ir Šilutėje pradėjo ir Generalinė prokuratūra. Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.