V. Landsbergis įvertino Seimo balsavimą dėl pirmalaikių rinkimų: dar pamatysime

Profesorius Vytautas Landsbergis džiaugiasi, kad Seimas antradienį nepritarė pirmalaikių rinkimų idėjai.

 Vytautas Landsbergis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Vytautas Landsbergis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Vytautas Landsbergis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Vytautas Landsbergis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 6, 2023, 1:38 PM

„Džiaugiuosi, jog Seimas palaikė mano nuomonę“, – Eltai antradienį sakė kritikos pirmalaikių rinkimų iniciatyvai anksčiau negailėjęs TS-LKD garbės pirmininkas V. Landsbergis. Kaip anksčiau teigė jis, rinkėjų mandatą gavusi valdančioji dauguma privalo tęsti darbą. Ar dabartinės konservatorių vadovybės iškelta ir galiausia subliuškusi iniciatyva pakenkė partijai bei Lietuvos politiniam stabilumui, svarstė V. Landsbergis, kol kas dar sunku pasakyti.

„Ar pakenkė, ar nepakenkė – dar pamatysime“, – pridūrė TS-LKD garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis.

ELTA primena, kad antradienį Seimas nepritarė konservatorių prezidiumo iniciatyvai rugsėjo 10 d. surengti pirmalaikius Seimo rinkimus.

Apie visos politinės sistemos pertvarką konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis prakalbo kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis.

Premjerė ne kartą patikino, kad, parlamente pritrūkus politinės valios ir nesušaukus naujų rinkimų, ji pasitrauks iš pareigų. Tai reiškia, kad tokiu atveju atsistatydintų ir visas Ministrų kabinetas.

Visgi G. Landsbergis po balsavimo dėl pirmalaikių rinkimų sakė, kad dėl Vyriausybės likimo dar nėra aišku. Pasak jo, galimybę Ministrų kabinetui toliau tęsti darbą pirmiausiai vertins koaliciją sudarančios partijos, vėliau reikės sulaukti ir konservatorių partijos prezidiumo pozicijos.

„Pirmas žingsnis yra susitikti su koalicijos partneriais. Dėl to, kad koalicijos sutartis yra galiojanti. Reikia pasitvirtinti tolimesnį koalicijos veikimą. Tada yra sprendimai, kurie yra susiję su mūsų partijos vidumi, su prezidiumu. Prezidiumas bus neatidėliotinai šaukiamas, bet norime turėti konsultaciją ir su koalicijos partneriais“, – žurnalistams Seime antradienį sakė G. Landsbergis.

Pasak jo, sprendžiant, ar Vyriausybė tęs darbą po NATO viršūnių susitikimo, taip pat yra svarbi ir premjerės pozicija.

„Taip pat nepaprastai svarbi yra premjerės pozicija, asmeninė taip pat“, – sakė G. Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.