V. Mitalas ragina valdančiuosius greičiau sutarti dėl tolesnio darbo: visi turime teisę gyventi ne paslaptyje

Seime žlugus iniciatyvai dėl pirmalaikių parlamento rinkimų, o konservatoriams neatskleidžiant, koks likimas laukia Ministrų kabineto, Laisvės partijos vicepirmininkas Vytautas Mitalas sako, kad iš didžiųjų koalicijos partnerių „dar galima laukti visko“. Todėl nepaisant tvyrančių įtampų, politikas ragina kolegas kuo greičiau susitarti, kaip koalicija ir Vyriausybė dirbs toliau.

Vytautas Mitalas.<br>ELTA / Marius Morkevičius
Vytautas Mitalas.<br>ELTA / Marius Morkevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2023, 1:20 PM

„(...) po šio balsavimo, sekant kolegų logiką, dar galima laukti visko. Aš tą suprantu. Tačiau reik visu rimtumu įvertinti, kad tarptautiniai partneriai, Lietuvos visuomenė klausia, su kuo Vyriausybėje reiks dirbti toliau. Ir jie turi teisę žinoti“, – antradienį po balsavimo Seime savo „Facebook“ paskyroje rašė V. Mitalas, jau anksčiau kelissyk nurodęs, kad sulaukia nerimastingų užsienio partnerių klausimų dėl Lietuvos viduje kilusios krizės.

„Dėl to mano siūlymas, kad ir kas benutiktų, bus kuo greičiau rasti atsakymus: susitarti ir pasakyti, kaip ir kokia Vyriausybė dirbs vasarą, rudenį ir iki kitų rinkimų. Visi turime teisę gyventi ne paslaptyje ir spėliojimuose apie ateitį, o politikai turi ir pareigą tai užtikrinti“, – rašė jis ir pridūrė, kad sprendimus dėl savivaldos tarybos narių darbo apmokėjimo Seimas turėtų priimti jau kitą savaitę.

ELTA primena, kad antradienį Seimas nepritarė konservatorių prezidiumo iniciatyvai rugsėjo 10 d. surengti pirmalaikius Seimo rinkimus.

Apie visos politinės sistemos pertvarką konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis prakalbo kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis.

Premjerė Ingrida Šimonytė ne kartą patikino, kad, parlamente pritrūkus politinės valios ir nesušaukus naujų rinkimų, ji pasitrauks iš pareigų. Tai reiškia, kad tokiu atveju atsistatydintų ir visas Ministrų kabinetas.

Visgi, po žlugusio balsavimo politikų retorika sušvelnėjo. G. Landsbergis nurodė, kad galimybes Vyriausybei toliau tęsti darbą pirmiausiai vertins koaliciją sudarančios partijos, vėliau reikės sulaukti ir konservatorių partijos prezidiumo pozicijos. Tuo metu I. Šimonytė pripažino, kad pareikšdama apie planus atsistatydinti, pasak pačios premjerės, „leido sau šiek tiek per daug“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.