A. Armonaitė: aiškumo dėl Vyriausybės ateities vis dar trūksta, bet atsakymą gali pateikti tik TS-LKD

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė tvirtina, kad Seime žlugus iniciatyvai dėl pirmalaikių rinkimų klausimas buvo uždarytas, tačiau, akcentuoja politikė, vis dar trūksta aiškumo dėl Vyriausybės ateities.

A.Armonaitei trūksta aiškumo dėl Vyriausybės ateities.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
A.Armonaitei trūksta aiškumo dėl Vyriausybės ateities.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
A.Armonaitei trūksta aiškumo dėl Vyriausybės ateities.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Armonaitei trūksta aiškumo dėl Vyriausybės ateities.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Armonaitei trūksta aiškumo dėl Vyriausybės ateities.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Armonaitei trūksta aiškumo dėl Vyriausybės ateities.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ignas Dobrovolskas, ELTA

Jun 7, 2023, 7:13 AM, atnaujinta Jun 7, 2023, 8:51 AM

Pasak jos, atsakymą į šį klausimą gali pateikti tik Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovai.

„Laisvės frakcija nepalaikė projekto (pirmalaikių rinkimų – ELTA), nes, kaip ir ne kartą sakėme, „čekių“ klausimą spręsti yra kitų būdų.

Rinkimų idėja viliojo dėl galimybės stiprinti mandatą, bet tiek daug atlaikius ir pasiekus svarbiais žmogaus teisių, ekonomikos ir kitais klausimais nenorime visko ištaškyti į šipulius. Reikia pabaigti pradėtą darbą.

Juolab, kai ateitis yra neapibrėžta – karas tęsiasi, o globali ekonomika lėtėja. Turime tiesiog susiimti, kantriai dirbti ir baigti tai, ką pradėjome“, – savo feisbuko paskyroje teigė A. Armonaitė.

„Vis dėlto aiškumo dėl Vyriausybės ateities vis dar trūksta, bet šį atsakymą gali pateikti tik koalicijos partneriai iš Tėvynės sąjungos. To iš jų ir lauksime. Tada bus aiškiau, kaip funkcionuos valdančioji koalicija“, – aiškino ji.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė pažymėjo, kad reguliarus platesnis dialogas koalicijoje yra būtinas tam, kad būtų galima toliau sklandžiai dirbti.

„Tikiu, kad koalicijos partneriai išmoks pamokas, pasidarys namų darbus ir galėsime grįžti prie bendro darbo. Nėra nei vieno atvejo, kai bendravimas iš jėgos pozicijų dar kam nors ką nors laimėjo“, – tikino politikė.

ELTA primena, kad antradienį Seimas nepritarė konservatorių prezidiumo iniciatyvai rugsėjo 10 d. surengti pirmalaikius Seimo rinkimus.

Apie visos politinės sistemos pertvarką konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis prakalbo kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis.

Premjerė Ingrida Šimonytė ne kartą patikino, kad, parlamente pritrūkus politinės valios ir nesušaukus naujų rinkimų, ji pasitrauks iš pareigų. Tai reiškia, kad tokiu atveju atsistatydintų ir visas Ministrų kabinetas.

Visgi, po žlugusio balsavimo politikų retorika sušvelnėjo. G. Landsbergis nurodė, kad galimybes Vyriausybei toliau tęsti darbą pirmiausiai vertins koaliciją sudarančios partijos, vėliau reikės sulaukti ir konservatorių partijos prezidiumo pozicijos. Tuo metu I. Šimonytė pripažino, kad pareikšdama apie planus atsistatydinti, pasak pačios premjerės, „leido sau šiek tiek per daug“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.