V. Blinkevičiūtė: karštakošis G. Landsbergis turi prisiimti atsakomybę, I. Šimonytė – greičiau apsispręsti, ką daro toliau

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio veiksmus ir toliau kurstant politinę sumaištį vadina „nebrandžiu ir neatsakingu elgesiu“, ragina prisiimti atsakomybę.

Vilija Blinkevičiūtė, Mindaugas Sinkevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė, Mindaugas Sinkevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 7, 2023, 11:39 AM

„Didžiausios koalicijos partijos – konservatorių – lyderis jau trečią savaitę kelia tik sumaištį. Tai neatsakingas, nevalstybiškas ir Lietuvos žmonėms visiškai nenaudingas elgesys. Atrodo, kad visi Seime įvelti aiškintis karštakošio Gabrieliaus Landsbergio santykius su savo paties partijos nariais, koalicijos partneriais, galų gale prezidentu. Šiuo neramiu ir daugybės iššūkių kupinu laiku toks jo elgesys – nepateisinamas, todėl G. Landsbergį raginu prisiimti atsakomybę“, – sako V. Blinkevičiūtė.

Kaip informuoja LSDP komunikacijos skyrius, LSDP pirmininkė konservatorius ragina laikytis Konstitucijos, vadovautis atsakingo valdymo principu ir kuo greičiau, bendradarbiaujant su prezidentu Gitanu Nausėda, spręsti vidaus politikos krizę.

„Konservatorių viršūnėlių bandymas už prastą Vyriausybės darbą ir kai kurių ministrų reputacines krizes permesti atsakomybę visam Seimui tebuvo akių dūmimas. Laikas, skirtas rimtiems darbams, ir toliau bėga vienos partijos vidinėms rietenoms. Išeitis iš susiklosčiusios situacijos – pagaliau apsispręsti, ar apskritai toliau gali dirbti Vyriausybė. Jei atsakomybės nesikrato, tada, kaip numato Konstitucija, reikia keisti kompetencijos neturinčius arba pasitikėjimą praradusius ministrus“, – vertina V. Blinkevičiūtė.

LSDP lyderės teigimu, kol kas konservatorių lyderiai švaistosi emocingais pareiškimais, tačiau jokių konkrečių sprendimų nėra.

„Stebina konservatorių noras viską apversti aukštyn kojomis: pirma sukelti chaosą Seime dėl pirmalaikių rinkimų, o po to pradėti vis kitaip aiškinti ankstesnius savo pasisakymus dėl Vyriausybės atsistatydinimo. Ir premjerė Ingrida Šimonytė galėtų pagaliau aiškiai pasakyti, ar ji dar gali dirbti, ar vis dėlto jau nebe, apsispręsti dėl prezidento pasitikėjimo netekusių ministrų“, – sako V. Blinkevičiūtė.

Jei valdančioji konservatorių partija ir toliau nebus linkusi spręsti susidariusios Vyriausybės krizės, LSDP pirmininkė primena, kad pirmalaikių Seimo rinkimų tvarką apibrėžia Konstitucijos 58 straipsnis.

Seimas antradienį atmetė siūlymą rugsėjo 10 d. rengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Nutarimo projektą inicijavo valdančioji konservatorių partija. Po Seimo sprendimo premjerė I. Šimonytė sakė, jog anksčiau pasisakydama, kad atsistatydins Seimui atmetus pirmalaikius rinkimus, leido sau „šiek tiek per daug“. Socialdemokratai primena, kad Ministrė pirmininkė yra ne kartą sakiusi, kad pirmalaikių rinkimų idėjai nesulaukus palaikymo, planuoja atsistatydinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.