TS-LKD rinksis į prezidiumo posėdį: spręs dėl I. Šimonytės ateities premjerės poste

Koalicijos partneriams ir šalies vadovui spaudžiant konservatorius kuo greičiau priimti sprendimus dėl premjerės Ingridos Šimonytės ateities Vyriausybėje, penktadienį Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) penktadienį šaukia partijos prezidiumo posėdį.

TS-LKD rinksis į prezidiumo posėdį: spręs dėl I. Šimonytės ateities premjerės poste.<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
TS-LKD rinksis į prezidiumo posėdį: spręs dėl I. Šimonytės ateities premjerės poste.<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-08 11:52

„Informuojame, jog 2023 m. birželio 9 d. (penktadienį) 16:30 val. vyks TS-LKD prezidiumo posėdis“, – Eltai raštu atsiųstame komentare rašė TS-LKD frakcios atstovė Raminta Keršytė.

Kaip skelbta anksčiau, audringų reakcijų Seimo plenarinių posėdžių salėje susilaukusi TS-LKD vadovybės iniciatyva dėl pirmalaikių parlamento rinkimų žlugo – Seimas po pateikimo nepritarė konservatorių partijos prezidiumo siūlymui.

Visgi, dar iki Seimo balsavimo premjerė I. Šimonytė ne kartą patikino, kad parlamentui pritrūkus politinės valios sušaukti naujus rinkimus, ji pasitrauks iš pareigų – tai reiškia, kad kartu su Vyriausybės vadove atsistatydintų ir visas ministrų kabinetas.

Tačiau Seimui nepalaikius TS-LKD siūlymo, premjerė sušvelnino savo pozicijas. Politikė pripažino, kad pareikšdama apie galimą atsistatydinimą „leido sau šiek tiek per daug“, todėl sprendimą dėl tolimesnio jos darbo Vyriausybėje turėtų priimti TS-LKD prezidiumas.

Jai antrino ir TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis, nurodęs, kad galimybes Ministrų kabinetui tęsti darbą pirmiausiai vertins koalicijos partneriai, o vėliau reikės sulaukti ir TS-LKD prezidiumo pozicijos.

Mažieji valdančiosios koalicijos partneriai primygtinai ragino TS-LKD prezidiumą priimti būtinus sprendimus kaip įmanoma greičiau.

Tuo metu prezidentas G. Nausėda įvertino pasikeitusią I. Šimonytės laikyseną ironiška pastaba, leisdamas suprasti, kad atsitraukti nuo anksčiau išsakytų pozicijų lengva nebus.

„Jūs manote, kad įmanoma dantų pastą sustumti atgal į tūbelę? Pabandykite, tikrai vargu bau at pavyks“, – žurnalistams sakė prezidentas.

Apie pirmalaikius Seimo rinkimus ir visos politinės sistemos pertvarką konservatorių pirmininkas G. Landsbergis prakalbo kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis. TS-LKD siūlė Seimui surengti naujus rinkimus rugsėjo 10 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.