A. Bilotaitė: Vilniuje atsiras daugiau vaizdo kamerų, planuojamas projektas dėl narkotikų prevencijos mokyklose

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pranešė, kad sostinėje kriminogeninė situacija nėra pablogėjusi, tačiau, anot jos, siekiant efektyvesnės nusikaltimų prevencijos, bus įrengta daugiau vaizdo kamerų, planuojamas politinis projektas dėl narkotikų prevencijos mokyklose.

 A. Bilotaitė: Vilniuje atsiras daugiau vaizdo kamerų, planuojamas projektas dėl narkotikų prevencijos mokyklose.<br> Lrytas.lt koliažas
 A. Bilotaitė: Vilniuje atsiras daugiau vaizdo kamerų, planuojamas projektas dėl narkotikų prevencijos mokyklose.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-09 12:04, atnaujinta 2023-06-13 14:33

Apie tai vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė kalbėjo penktadienį, po susitikimo su Vilniaus miesto meru Valdu Benkunsku ir policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla.

„Kalbant apie kriminogeninę situaciją, norėčiau pasakyti pagrindinį aspektą, kad ji yra stabili. Kalbant apie tendencijas, esminis aspektas yra, kad auga nusikaltimų, užregistruotų elektroninėje erdvėje, (skaičius – ELTA). Policija tam skiria didžiulį dėmesį“, – apie kriminogeninę situaciją Vilniaus mieste kalbėjo A. Bilotaitė.

Tiesa, anot jos, siekiant efektyvesnės nusikaltimų prevencijos, siekiant didinti saugumo jausmą mieste, Vilniuje bus įrengta daugiau vaizdo kamerų.

„Tai tikrai leis dar geriau suvaldyti procesus, susijusius saugumo situacija mieste“, – sakė A. Bilotaitė.

Ministrė užsiminė, kad šiuo metu mieste įrengta daugiau negu 300 kamerų.

A. Bilotaitė taip pat pranešė, jog siekiant kovoti su narkotikų vartojimo ir platinimo švietimo įstaigose problema, planuojama imtis politinio projekto mokyklose.

„Sutarėme dėl pilotinio modelio Vilniaus mieste. Detales suderinsime, kaip tai turėtų atrodyti, bet sutarėme, kad toks pilotinis modelis, kuris leistų panaudoti atitinkamas priemones, kurios šias problemas spręstų, galėtume turėti Vilniaus mieste ir vėliau galėtume įsivertinti tų priemonių efektyvumą“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

Meras tikina, kad Šeškinei skirtas papildomas dėmesys

Susitikime dalyvavęs sostinės meras V. Benkunskas antrino vidaus reikalų ministrei, pažymėdamas, kad kriminogeninė situacija Vilniuje nėra kažkuo išskirtinė šalyje.

„Vilnius nėra niekuo išskirtinis ir tos tendencijos, aišku, nėra niekuo ypatingos. Aišku, reikia dirbti ir stengtis, kad augančios naujos grėsmės būtų užkardytos“, – pažymėjo V. Benkunskas.

Tiesa, anot jo, tam tikrų specialių nusikaltimų prevencijos priemonių sostinėje ketinama imtis. Viena jų, pasak mero, intensyvesnis teisėsaugos darbas Vilniaus naktinio gyvenimo metu.

„Akivaizdu, kad naktimis įvyksta tie didieji blogieji dalykai, visi nusikaltimai, visos nelaimės. Tai miestas ruošiasi daryti minimalią, bet reikalingą intervenciją į tai, kas vyksta naktį, reguliuojant santykius tarp verslų, tarp gyventojų, ypač centrinėje miesto dalyje, kur yra pasilinksminimo vietos“, – aiškino V. Benkunskas.

Kalbėdamas apie vaizdo kamerų tinklo Vilniuje plėtrą meras pažymėjo, kad šiuo metu perkama papildomai 80 kamerų, jų skaičius, anot V. Benkunsko, dar didės.

Vilniaus meras, paklaustas apie situaciją Šeškinės mikrorajone, kur pastaruoju metu fiksuotas padidėjęs gyventojų pranešimų apie galimą narkotikų platinimą ir vartojimą skaičius, tikino, kad policijos pareigūnai šiai vietai skyrė papildomą dėmesį.

„Kai Vilniuje neliko romų taboro, kuris buvo aiškus, koncentruotas narkotikų platinimo židinys, tai atsirado kelios kitos vietos, kur tas platinimo intensyvumas yra fiksuojamas, bet žinia yra ta, kad Policijos departamentas tas vietas žino, jas fiksuoja ir dirba, kad tie židiniai būtų išnaikinti. Šiandien akivaizdu, kad Šeškinėje ta lokali problema, kuri buvo užkilusi, matėme ir iš gyventojų (pranešimų – ELTA), kad ji buvo užkaitusi, ji dabar yra policijos pareigūnų dėka sutvarkyta“, – aiškino V. Benkunskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.