Laisvės partijos seniūnas įvertino konservatorių sprendimą: dėjo antausį rinkėjams

Laisvės frakcijos seniūnas Seime Vytautas Mitalas teigia negalįs vertinti konservatorių prezidiumo išreikštos paramos premjerės Ingridos Šimonytės vadovaujamai Vyriausybei, nes, pasak jo, šis sprendimas buvo padiktuotas jų pačių susikurtos dramos. Jis tikina ir toliau matantis galimybes dirbti koalicijoje, jei bus sutarta dėl principų, kurie ateityje užkirstų kelią panašioms situacijoms.

Vytautas Mitalas.<br>Dainius Labutis (ELTA)
Vytautas Mitalas.<br>Dainius Labutis (ELTA)
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-09 19:27

„Turbūt reikia suprasti, kad įmanoma tada dantų pastą atgal į tūbelę sukišti“, – Eltai teigė V. Mitalas.

„O rimtai kalbant, tai situacija tokia, kad antausį dėjo rinkėjams ir kažkokio didelio moralo čia nėra. O toliau mums labai svarbu, kad būtų darbinga koalicija, kad būtų įgyvendinami tie tikslai, kuriuos mes išsikėlėme. Ir dėl formatų, kaip gerinti koalicijos darbą, natūralu, kad mes siūlymus pateiksime taip pat“, – taip pat pažymėjo jis.

Taigi, politikas akcentuoja matantis darbą koalicijoje, jeigu bus sutarta dėl principų, kurie ateityje užkirstų kelią panašioms situacijoms.

V. Mitalas taip pat pažymi, kad šio TS-LKD sprendimo apskritai nebūtų prireikę, jeigu patys konservatoriai tokios situacijos nebūtų susikūrę.

„Aš konservatorių prezidiumo sprendimo niekaip negaliu nei palaikyti, nei pateisinti, nes jis yra padiktuotas tos dramos, kurią jie patys užvirė. Tai aš negaliu sakyti, kad jis yra geras, nes jo paprasčiausiai nebūtų buvę, jeigu jie nebūtų savo valties iš visų jėgų pradėję patys siūbuoti“, – sakė V. Mitalas.

„Tikrai nemanau, kad visa ši situacija yra racionali, į kurią konservatoriai mus įstūmė ir viena po kitos režisuojamos dramos tikrai nėra racionalios“, – taip pat pabrėžė politikas.

Porą valandų posėdžiavę konservatoriai išreiškė paramą I. Šimonytės ministrų kabinetui ir prezidiumo nutarime akcentavo, kad premjerė ir Vyriausybė neturėtų asmeniškai prisiimti atsakomybės už ydingą kai kurių savivaldybių kanceliarinių išlaidų reglamentavimą.

„TS-LKD Prezidiumas nepritaria, kad Ministrė Pirmininkė ir Vyriausybė atsistatydintų ir asmeniškai bei tuo pačiu instituciškai prisiimtų atsakomybę dėl vyravusios ydingos savivaldybių tarybų narių veiklai skiriamų lėšų naudojimo ir apskaitymo tvarkos“, – rašoma prezidiumo nutarime.

Be to, nepaisant pastaruoju metu TS-LKD gretose tvyrojusių įtampų, prezidiumas išreiškė pasitikėjimą ir pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu.

TS-LKD vadovybė akcentavo, kad Vyriausybei neatsistatydinant, privalu teikti kandidatą į švietimo, mokslo ir sporto ministrus. Atsistatydinus buvusiai ministrei Jurgitai Šiugždininei, įsivėlusiai į vadinamąjį „čekiukų“ skandalą, ministerijai laikinai vadovauja teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

ELTA primena, kad premjerė I. Šimonytė ne kartą buvo patikinusi, kad parlamentui pritrūkus politinės valios sušaukti naujus rinkimus, ji pasitrauks iš pareigų – tai reišktų, kad kartu su Vyriausybės vadove atsistatydintų ir visas ministrų kabinetas.

Tačiau Seimui nepalaikius TS-LKD siūlymo, premjerė sušvelnino savo pozicijas. Politikė pripažino, kad pareikšdama apie galimą atsistatydinimą „leido sau šiek tiek per daug“, todėl sprendimą dėl tolimesnio jos darbo Vyriausybėje perdavė į TS-LKD prezidiumo rankas.

Mažieji valdančiosios koalicijos partneriai primygtinai ragino TS-LKD prezidiumą priimti būtinus sprendimus kaip įmanoma greičiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.