S. Skvernelis neabejoja, kad I. Šimonytės Vyriausybė tęs darbą: G. Nausėdai teks apsispręsti, ar jis pasitiki premjere

Konservatoriams ruošiantis penktadienį partijos prezidiume apsispręsti dėl dešiniųjų Vyriausybės likimo, ekspremjeras Saulius Skvernelis neabejoja – Ingridos Šimonytės vadovaujamas kabinetas tęs darbą.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis. <br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis. <br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-09 09:21, atnaujinta 2023-06-09 09:36

„Dramos pabaiga labai aiški – prezidiumas nuspręs, kad Vyriausybė turi tęsti darbą“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė politikas.

Susiklosčius tokiam atvejui, akcentavo S. Skvernelis, premjerės netesėtą žodį pasitraukti iš pareigų turės įvertinti visuomenė.

„Tai turės vertinti patys žmonės, rinkėjai, ar tai yra normalu. O politinis vertinimas būtų labai paprastas – tie žodžiai, kurie buvo pasakyti ministrės pirmininkės ir partijos pirmininko, visa tai buvo pasakyta žinant, kad nuo pat pradžių yra apgaudinėjama visuomenė, sukeliama drama, bandant nuslopinti kilusį čekiukų skandalą. Matyt, kad kažkas patarė strategiškai sukelti tokią dramą“, – samprotavo partijos „Vardan Lietuvos“ lyderis, prisimindamas tai, kad premjerė ne kartą buvo patikinusi, jog parlamentui pritrūkus politinės valios sušaukti naujus rinkimus, ji pasitrauks iš pareigų.

Šiame kontekste S. Skvernelis išskyrė prezidento Gitano Nausėdos vaidmenį. Pasak jo, daug kas priklausys nuo vaizdingais epitetais susiklosčiusią situaciją vertinusio šalies vadovo.

„Prezidento vaidmuo tampa labai svarbus, nes prezidentas turės apsispręsti, ar jis pasitiki ministre pirmininke, ar ne. Jei išreikš nepasitikėjimą, tai aš neįsivaizduoju kaip būtų galima toliau dirbti“, – sakė politikas.

Visgi, svarstė S. Skvernelis, kad ir kokį sprendimą pasirinks G. Nausėda, tai turės būti suprantamai paaiškinta visuomenei.

„Praėjo keturi metai kadencijos, prezidentas nėra politikoje naujokas. Daugiau nei bakalauras, šiek tiek trūksta iki magistro. Tad tie žingsniai turi būti priimti tokie, kuriuos jis pats galėtų žmonėms paaiškinti“, – sakė S. Skvernelis.

Galiausiai apibendrindamas ne vieną savaitę besitęsusią sumaištį Lietuvos politikoje opozicijai priklausantis politikas suabejojo sklandžiu tolesniu I. Šimonytės Vyriausybės bendradarbiavimu su šalies vadovu.

„Sunku pasakyti, kad po tokių vaizdingų pasisakymų, kaip toliau ši Vyriausybė galės dirbti su prezidentu“, – teigė S. Skvernelis.

Neslūgstant valdančiosios daugumos kolegų ir prezidento spaudimui, penktadienio popietę konservatoriai šaukia Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumo posėdį, kurio metu turėtų apsispręsti dėl premjerės Ingridos Šimonytės ir Ministrų kabineto likimo.

Seimui nepalaikius TS-LKD siūlymo dėl pirmalaikių rinkimų, premjerė sušvelnino savo pozicijas. Politikė pripažino, kad pareikšdama apie galimą atsistatydinimą „leido sau šiek tiek per daug“, todėl sprendimą dėl tolimesnio jos darbo Vyriausybėje turėtų priimti TS-LKD prezidiumas.

Jai antrino ir TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis, nurodęs, kad galimybes Ministrų kabinetui tęsti darbą pirmiausiai vertins koalicijos partneriai, o vėliau reikės sulaukti ir TS-LKD prezidiumo pozicijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.