Laisvės partijos pirmininke dar kartą perrinkta A. Armonaitė

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė dar kartą perrinkta valdančiosios Laisvės partijos pirmininke. Tai bus jau trečioji jos kadencija, kuri truks dvejus metus. Šį sprendimą priėmė šeštadienį Vilniuje balsavę Laisvės partijos suvažiavimo delegatai. A. Armonaitė buvo vienintelė kandidatė į partijos pirmininko pareigas.

Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2023, 2:12 PM, atnaujinta Jun 10, 2023, 2:13 PM

Iš 120 balso teisę turėjusių partijos narių, balsavo 110. A. Armonaitės kandidatūrai pritarė 106 „laisviečiai“.

„Dėkoju visai bendruomenei už pasitikėjimą ir galimybę toliau vesti Laisvės partiją į priekį. Labai vertinu tai, ką jau padarėme, kad turėsime galimybę tęsti kartu pradėtus darbus ir toliau stiprinti savo judėjimą visoje Lietuvoje“, – teigė perrinkta partijos pirmininkė A. Armonaitė.

Pasak jos, Laisvės partija savo darbais jau įrodė, kad yra stipri, drąsi, savo programą vykdanti politinė jėga, o kitais metais laukiantys rinkimai tai tik dar kartą patvirtins.

„Laisvės partijos pastangomis Lietuvoje kuriama daugiau galimybių visiems – kelią skinasi svarbūs sprendimai žmogaus teisių srityje, Lietuvoje kuriama tūkstančiai gerai apmokamų darbo vietų, o mūsų šalis įsitvirtina, kaip aukštųjų technologijų ir talentų traukos centras. Nepamirškime, kad mūsų pareiga yra ne tik auginti Lietuvą ir įgyvendinti pažadus rinkėjams, bet ir stabdyti aktyvią ir augančią neapykantos ir uždarumo politiką“, – sakė ji.

Į suvažiavimą atvyko A. Kandrotas-Celofanas, J. Survila padovanojo dantų pastos tūbelę

Į Laisvės partijos suvažiavimą taip pat atvyko 2021 m. rugpjūtį prie Seimo vykusių riaušių byloje kaltinamuoju esantis Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas. Kurį laiką provokavęs partijos suvažiavimo dalyvius, Celofanas pasišalino iš renginio.

Taip pat nuo konservatorių partijos savo sveikinimo žodį tarė užsienio reikalų viceministras Jonas Survila. Jis nusprendė išsiskirti originalumu – „laisviečiams“ įteikė dovaną – dantų pastos tūbelę, referuodamas į prezidento Gitano Nausėdos pasisakymus. Daukanto aikštės lyderis pasikeitusią Ingridos Šimonytės poziciją dėl Vyriausybės darbo yra įvertinęs ironiška pastaba, leisdamas suprasti, kad atsitraukti nuo anksčiau išsakytų pozicijų lengva nebus.

ELTA primena, kad Laisvės partija šeštadienį rengia suvažiavimą, kuriame renkamas partijos pirmininkas, pirmininko pavaduotojai, valdyba, etikos ir skaidrumo bei kontrolės komisijos.

Taip pat suvažiavimo metu numatytos diskusijos apie Laisvės partijos tolimesnę viziją bei žmogaus teises karo kontekste.

Laisvės partija taip pat rinks valdybą, kurią, pagal naujus įstatus, sudarys 25 žmonės. Tuo tarpu į etikos ir skaidrumo bei kontrolės komisijas bus renkama po 9 partiečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.