G. Landsbergis vyksta į Nyderlandus: aptars pasirengimą NATO viršūnių susitikimui, su Ukraina susijusius klausimus

Birželio 11–12 dienomis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis vyksta darbo vizito į Nyderlandus, praneša Užsienio reikalų ministerija (URM).

Gabrielius Landsbergis.<br>Dainius Labučio/ELTA nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>Dainius Labučio/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2023, 12:56 PM

Vizito metu ministras su Nyderlandų užsienio reikalų ministru Wopke Hoekstra aptars pasirengimą Vilniaus NATO viršūnių susitikimui, paramą Ukrainai, tarptautinės atsakomybės už karo Ukrainoje nusikaltimus užtikrinimą, aktualiausius Europos Sąjungos darbotvarkės bei dvišalio bendradarbiavimo klausimus.

Susitikime su Tarptautinio Baudžiamojo Teismo prokuroru Karim Khan bus diskutuojama dėl tarptautinių procesų siekiant visiškos visų atsakingų asmenų atsakomybės už Rusijos ir Baltarusijos agresijos prieš Ukrainą metu įvykdytus karo nusikaltimus, nusikaltimus žmoniškumui ar genocidą.

URM primena, kad Nyderlandai yra viena iš NATO partnerių, kurios kariai nuo 2017 metų dalyvauja NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje Lietuvoje.

Taip pat Nyderlandai yra 6-oji Lietuvos prekybos partnerė ir 4-oji partnerė pagal užsienio investicijas: prekybos su Nyderlandais apimtys 2022 metais augo 28 proc. ir pasiekė 4,8 mlrd. eurų, o eksportas į Nyderlandus padidėjo 38 proc. ir siekė 2,4 mlrd. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.