N. Grunskienė apie tyrimą dėl K. Bartoševičiaus: jeigu birželį bus gautos ekspertų išvados, sprendimą būtų galima priimti liepą

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė viliasi, kad buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus atžvilgiu atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl nepilnamečių tvirkinimo ir prievartavimo prokurorai, tikėtina, galės priimti atitinkamus sprendimus jau liepos mėnesį.

Nida Grunskienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Nida Grunskienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-12 15:46

Pasak jos, šiuo metu yra laukiama teismo ekspertizės išvadų, todėl procesų sparta ir aplinkybės nepriklauso tik nuo prokurorų darbo.

„Ikiteisminis tyrimas yra atliekamas. Ne viskas priklauso nuo prokurorų. Šiuo metu yra laukiama ekspertizių išvadų ir ekspertizių aktų. Gavus (informaciją – ELTA), prokuroras įvertins ir bus priimtas galutinis sprendimas“, – pirmadienį Generalinėje prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje sakė N. Grunskienė.

„Labai sunku pasakyti (kada galima tikėtis sprendimų – ELTA), nenoriu prisižadėti, nes, pasikartosiu, tai nepriklauso nuo prokuroro. Bet jeigu bus gauta birželio mėnesį ekspertų išvados, manau, kad liepos mėnesį prokuroras galės priimti sprendimą“, – prognozavo ji.

Anksčiau prokurorė yra teigusi, kad ikiteisminis tyrimas turėtų būti baigtas gegužę.

„Labai norėčiau tikėtis, kad galbūt gegužę, galbūt birželio mėnesį mes galėsim pasakyti, kad baigiam šį ikiteisminį tyrimą, tačiau kol kas dar tyrimo veiksmai yra atliekami“, – kovo pabaigoje LRT radijui sakė N. Grunskienė.

ELTA primena, kad sausio 23 d. tuometinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys K. Bartoševičius pranešė atsisakantis Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių. Vėliau, tądien, prokuratūra pranešė apie jo atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius asmenis.

Vasario 1 d. pranešta, kad K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo. Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.