A. Norkienė: tikimės, kad kylančius klausimus A. Bilotaitei pavyks užduoti Vyriausybės posėdžio metu

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė viliasi, kad į opozicinių frakcijų posėdį atvykti atsisakiusiai vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei bus galima užduoti kylančius klausimus antradienį vyksiančio Vyriausybės pusvalandžio metu. Politikė teigia, kad tokios galimybės buvo paprašyta Seimo frakcijų seniūnų sueigos metu.

Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Norkienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Norkienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Jun 13, 2023, 10:35 AM

„Labai nustebino ministrės atsakymas opozicinėms frakcijoms – dėl užimtumo negalinti dalyvauti ir susitikti su mumis. Tai labai keista. Bet paprašėme šiandieną (Seimo frakcijų – ELTA) seniūnų sueigos metu, kad būtų galimybė Vyriausybės pusvalandyje dalyvauti ministrei, kas yra numatyta statute“, – Eltai teigė A. Norkienė.

A. Norkienė tikisi, kad A. Bilotaitė Vyriausybės pusvalandyje sudalyvaus ir į opozicijai kylančius klausimus atsakys.

„Kiek matėme darbotvarkėje, kad ministrė dalyvaus posėdžiuose: tiek rytiniame, tiek vakariniame. Tai tikimės tuos klausimus šiandieną užduoti po pietų Vyriausybės pusvalandyje“, – akcentavo ministrė.

Politikė mano, kad ministrė neturėtų vengti atsakymų į kylančius klausimus.

„Aš manau, kad bet koks dialogas yra į naudą ir jai, ir mums. Tai jeigu turime klausimų, tegul ir atsako“, – pabrėžė A. Bilotaitė.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė atsisakė atvykti į Seimo opozicinių frakcijų posėdį ir aptarti praėjusios savaitės Konstitucinio Teismo (KT) išvadą dėl migrantų politikos.

Kaip ELTA pranešė anksčiau, praėjusį trečiadienį KT nustatė, jog neteisėtai šalies sieną kirtusių migrantų sulaikymas ir priverstinis apgyvendinimas užsieniečių registravimo centruose prieštarauja Konstitucijai. Tokį sprendimą teismas priėmė išnagrinėjusi migranto, atvykusio į Lietuvą iš Irako, skundą.

Po KT išaiškinimo, Seimo opozicija ėmė diskutuoti, ar vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė neturėtų prisiimti politinės atsakomybės dėl taikytos antikonstitucinės migrantų politikos. Visgi, pati ministrė pažymi, kad užsieniečių teisinės padėties įstatymas buvo keistas viso Seimo vardu, o šiuo metu jau suformuota darbo grupė, ruošianti sprendimus tolimesniam įstatyminės bazės tobulinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.