V. Čmilytė-Nielsen: abejočiau, ar VTEK kompetencija aiškintis dėl ministrų kanceliarinių išlaidų

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen abejoja, ar nagrinėti ministrų, įsivėlusių į vadinamąjį „čekiukų“ skandalą, išlaidas ir elgesį yra Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) kompetencija.

 Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>ELTA / Dainius Labutis
 Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>ELTA / Dainius Labutis
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2023, 10:14 AM

Taip parlamento vadovė reagavo į Prezidentūros ketinimus kreiptis į tarnybą dėl ministrų Gintarės Skaistės ir Simono Kairio, sukėlusių abejonių dėl panaudotų kanceliarinių išlaidų, dirbant Kauno miesto savivaldybėje.

„Abejočiau, ar tai VTEK kompetencija. Bet, žinoma, jeigu bus toks kreipimasis, prezidentas tikrai gali kreiptis į visas institucijas, į kurias jam atrodo teisinga kreiptis. O VTEK atsakys, ar apskritai tai yra jų kompetencijoje svarstyti tokius klausimus“, – antradienį Seime žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad antradienį „Žinių radijui“ vyriausiasis Gitano Nausėdos patarėjas Frederikas Jansonas užsiminė, kad svarsto parašyti kreipimąsi VTEK dėl ministrų G. Skaistės ir S. Kairio.

„Prezidentas, kalbėdamas praeitą savaitę, labai aiškiai įvardino VTEK kaip vieną iš aiškiausių sprendimų. Pasižiūrėjau į jų nuostatas, jie iš tiesų galėtų reaguoti ir be jokio atskiro kreipimosi, vien reaguodami į viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją – jos yra daugiau negu reikia“, – antradienio rytą „Žinių radijui“ sakė F. Jansonas.

„Bet suprantu, kad gal neskaitė, gal kažkas, galvoju, kad išeisiu iš jūsų („Žinių radijo“ redakcijos – ELTA ), nueisiu iki VTEK, parašysiu pareiškimą“, – taip pat akcentavo jis.

Skandalo įkarštyje švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė pripažino negalinti dokumentais pagrįsti savo išlaidų, dirbant Kauno miesto savivaldybėje. Oponentams keliant spaudimą politikė nutarė trauktis iš posto.

Laikinosios sostinės taryboje dirbę ministrai Gintarė Skaistė bei Simonas Kairys taip pat nurodė, kad neturi kaip pagrįsti savo išlaidų. Visgi, finansų ministrė pranešė, kad susiklosčius tokiai situacijai ji Kauno savivaldybei pervedė dalį išnaudotų lėšų – beveik 14 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.