Lietuva su sąjungininkais perka Ukrainai oro gynybos pajėgumų už 107,5 mln. eurų

Lietuva kartu su Jungtine Karalyste, Norvegija, Nyderlandais, Danija, Švedija ir Islandija perka Ukrainai oro gynybos pajėgumų už 107,5 mln. eurų. Lietuvos įnašas – 6 mln. eurų, praneša Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2023, 2:36 PM

„Lietuva nuolat suranda įvairių būdų remti Ukrainą. Septynių šalių perkami oro gynybos pajėgumai sustiprins Ukrainos gebėjimą apsaugoti kritinę infrastruktūrą, civilius gyventojus ir karinį personalą“, – sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Pasak KAM, oro gynybos pajėgumų Ukrainai pirkimas yra pirmasis iš penkių numatomų paramos paketų pagal antrąjį Tarptautinio fondo Ukrainai (IFU) pirkimų etapą.

Septynios šalys sąjungininkės ir partnerės į šį Jungtinės Karalystės administruojamą fondą yra surinkusios beveik 608 mln. eurų.

Pirmuoju IFU pirkimų etapu šiuo metu yra gaminami koviniai ir žvalgybiniai dronai, kurie pasieks Ukrainą per šią vasarą, pažymima ministerijos pranešime žiniasklaidai.

„IFU yra pavyzdys, kaip bendradarbiaudami su sąjungininkais galime vieningai stiprinti Ukrainą ir kovoti su barbariška Rusijos agresija“, – sakė Jungtinės Karalystės gynybos ministras Benas Wallace‘as, dalyvavęs trečiadienį Amsterdame vykusiame prie IFU prisidedančių šalių gynybos ministrų susitikime.

IFU administruojanti Jungtinė Karalystė įsipareigojo artimiausiu metu skirti šiam fondui papildomus 292 mln. eurų, skelbia KAM.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.