Opozicija išsikvietė A. Bilotaitę į Seimo tribūną: prašo atsakyti į vieną klausimą

Seimo opozicinėms frakcijos nepavykus išsikviesti vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės į bendrą posėdį, ketvirtadienį konservatorė pateiks savo paaiškinimus mažumos atstovams iš plenarinių posėdžių salės tribūnos. Tačiau politikai ministrei raštu uždavė tik vieną klausimą – kodėl ji nesutinka pateikti atsakymus opozicijai.

Seimas, Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas, Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2023, 8:34 PM

Trečiadienį Seimo opozicinių frakcijų seniūnai – Mišrios grupės vadovė Agnė Širinskienė, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Algirdas Butkevičius, socialdemokratų frakcijos vadovė Orinta Leiputė, valstiečių seniūnė Aušrinė Norkienė bei „darbiečių“ frakcijos lyderis Viktoras Fiodorovas – kreipėsi į ministrę ir parlamento vadovybę, prašydami sudaryti galimybes ketvirtadienio rytinio posėdžio metu A. Bilotaitei užduoti rūpimus klausimus.

Politikai pažymėjo, kad bandė pakviesti A. Bilotaitę į bendrą opozicinių frakcijų posėdį, tačiau, kaip teigiama rašte, „ministrė atsisakė susitikti prašyme nurodytu laiku ir nepateikė jokio jai patogaus susitikimo laiko, pareikšdama, kad atsakys tik į raštu užduotus klausimus“.

Taip pat akcentuojama, kad A. Bilotaitė atsisakė kalbėti iš tribūnos ir antradienį vykusio posėdžio metu.

„Prašome, jog (...) būtų sudarytos galimybės 30 min. ministrės A. Bilotaitės pasisakymui, atsakant į klausimą, kodėl ji atsisako pateikti atsakymus opozicijai“, – rašoma kreipimesi.

„Taip pat norėsime su ministre padiskutuoti tema, kuri jai buvo nurodyta mūsų birželio 8 d. rašte, bei užduoti su tuo susijusius klausimus“, – nurodoma rašte, referuojant į praėjusios savaitės Konstitucinio Teismo (KT) sprendimą dėl migrantų politikos.

Kaip ELTA pranešė anksčiau, KT nustatė, jog neteisėtai šalies sieną kirtusių migrantų sulaikymas ir priverstinis apgyvendinimas užsieniečių registravimo centruose prieštarauja Konstitucijai. Tokį sprendimą teismas priėmė išnagrinėjusi migranto, atvykusio į Lietuvą iš Irako, skundą.

Po KT išaiškinimo, Seimo opozicinės frakcijos pakvietė A. Bilotaitę į bendrą posėdį, tačiau ministrė atsisakė jame dalyvauti. Tokį sprendimą politikė grindė itin dideliu užimtumu.

Visgi, mažumos politikus ši A. Bilotaitės pozicija papiktino. Antradienį parlamentarai siekė iškviesti A. Bilotaitę atsakyti į klausimus iš plenarinių posėdžių salės tribūnos, tačiau iniciatyva žlugo. Netrukus po to keletas įstatymo projektų nebuvo priimti, nes parlamento opozicija blokavo balsavimą taip išreikšdama savo nepasitenkinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.