I. Šimonytė apie „čekiukų“ skandalą: Vyriausybės krizės aš nemačiau

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad dėl vadinamojo „čekiukų skandalo“ kilusių politinių įtampų negalima vadinti Vyriausybės krize, nes, anot jos, ši situacija su Ministrų kabineto darbu iš esmės nieko bendro neturėjo.

I. Šimonytė apie „čekiukų“ skandalą: Vyriausybės krizės aš nemačiau.<br>L.Penek (LRVK) nuotr.
I. Šimonytė apie „čekiukų“ skandalą: Vyriausybės krizės aš nemačiau.<br>L.Penek (LRVK) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2023, 8:58 AM

„Vyriausybės krizės aš šitame dalyke nemačiau ir nematau toliau. Aš mačiau bandymą tai paversti Vyriausybės krize. Ir tikrai man, kaip Vyriausybės vadovei, tai visiškai nepriimtina, todėl kad su Vyriausybės darbu visa šita istorija tikrai turėjo labai labai mažai ką bendro, jei išvis kažką turėjo“, – ketvirtadienį LRT radijui teigė I. Šimonytė.

Nepritaręs pirmalaikiams parlamento rinkimams ir priėmęs tarybos narių atlyginimus numatantį Vietos savivaldos įstatymą, pasak premjerės, Seimas apskritai užbraukė brūkšnį šioje savivaldos lėšų panaudojimo temoje.

„Seimas tokiu būdu užbraukė brūkšnį šioje temoje, priėmė sprendimus dėl ateities. (...) Ir toliau jau išlieka kažkokios teisinės atsakomybės klausimai ten kur yra piktnaudžiavimai, ten kur teisėsauga atlieka tyrimus ir t.t.“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad praėjusį penktadienį konservatorių prezidiumas išreiškė paramą I. Šimonytės Ministrų kabinetui ir akcentavo, kad premjerė ir Vyriausybė neturėtų asmeniškai prisiimti atsakomybės už ydingą kai kurių savivaldybių kanceliarinių išlaidų reglamentavimą. Tokį sprendimą prezidiumas priėmė Seime žlugus balsavimui dėl pirmalaikių rinkimų.

Premjerė I. Šimonytė ne kartą buvo patikinusi, kad parlamentui pritrūkus politinės valios sušaukti naujus Seimo rinkimus, ji pasitrauks iš pareigų – tai reikštų, kad kartu su Vyriausybės vadove atsistatydintų ir visas ministrų kabinetas.

Tačiau vėliau ji sušvelnino savo pozicijas. Politikė pripažino, kad pareikšdama apie galimą atsistatydinimą „leido sau šiek tiek per daug“, todėl sprendimą dėl tolimesnio jos darbo Vyriausybėje perdavė į TS-LKD prezidiumo rankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.