Premjerė pasitiki G. Skaiste ir S. Kairiu: ministrai reaguoja į situaciją taip, kaip jiems atrodo tinkama

Premjerė Ingrida Šimonytė nereikalaus finansų ministrės Gintarės Skaistės ar kultūros ministro Simono Kairio imtis kokių nors veiksmų dėl kilusio vadinamojo „čekiukų“ skandalo. Politikė tikina, kad Vyriausybės narių reakcijos į ažiotažą sukėlusią istoriją yra asmeniniai politikų sprendimai.

Gintarė Skaistė, Simonas Kairys.<br>Lrytas.lt koliažas
Gintarė Skaistė, Simonas Kairys.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-15 09:08

„Nieko neketinu daryti. Aš manau, kad ministrai reaguoja į tą situaciją taip, kaip jiems atrodo tinkama“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė I. Šimonytė.

Premjerė nurodė, kad ministrės G. Skaistės bei buvusios ministrės Jurgitos Šiugždinienės reakcijos į kilusį skandalą buvo asmeniniai politikių sprendimai, niekaip nepaveikti Vyriausybės vadovės.

„Finansų ministrė nusprendė grąžinti pinigus net už tuos laikus, kada savivaldybė rinko čekius, bet, natūralu, tų čekių jau nebeturi, nes to nereikalauja buhalterinės apskaitos įstatymas“, – aiškino konservatorė.

„Jeigu finansų ministrė nusprendė, kad ji nori taip pasielgti, ji taip galėjo pasielgti. Tai yra jos asmeninis sprendimas. Bet aš tikrai tokių sprendimų iš ministrų nereikalavau ir nereikalausiu“, – pabrėžė ji.

Todėl tokios pat pozicijos premjerė laikosi ir S. Kairio atžvilgiu, kuris, pasak šalies vadovo, politikas „apskritai vaizduoja, kad nieko neįvyko“.

„Aš ministru pasitikiu ir tikrai nereikalausiu iš ministro daryti nieko, ko jis pats nematys reikalo daryti“, – pakartojo premjerė.

Kaip skelbta anksčiau, prezidento Gitano Nausėdos nuomone, šalyje kilus vidaus politikos krizei dėl vadinamojo „čekiukų“ skandalo, abejonių dėl skaidrumo sukėlę ministrai visiškai skirtingai reagavo į jiems metamus įtarimus dėl piktnaudžiavimo.

Šalies vadovas teigė, kad teisėsaugos institucijos, dėl tarybos narių išlaidų pradėjusios tyrimus eilėje savivaldybių, privalo tęsti savo darbą. O klausimus dėl skaidrumo sukėlusiais ministrais turėtų pasidomėti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Skandalo įkarštyje švietimo, mokslo ir sporto ministrė J. Šiugždinienė pripažino negalinti dokumentais pagrįsti savo išlaidų, dirbant Kauno miesto savivaldybėje. Todėl oponentams keliant spaudimą politikė nutarė trauktis iš posto.

Laikinosios sostinės taryboje dirbę ministrai G. Skaistė bei S. Kairys taip pat nurodė, kad negali čekiais ir sąskaitomis pagrįsti savo išlaidų. Visgi, finansų ministrė pranešė, kad susiklosčius tokiai situacijai ji Kauno savivaldybei pervedė dalį išnaudotų lėšų – beveik 14 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.