Milda Kuizinaitė. Kandidatus vertins žynys iš kurorto

Artėja daug balsavimų ir rinkimų: be vadovų gyvena Lietuvos radijas ir televizija, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Nors kitąmet Lietuvoje vyks net treji rinkimai ir referendumas, vadovo neturi net pati Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Milda Kuizinaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Milda Kuizinaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2023, 7:02 AM

Seimo pirmininkė V.Čmilytė-Nielsen jau pristatė kandidatę į karštą VRK vadovo kėdę – ją pasiūlė užimti ilgametei šios komisijos darbuotojai L.Petronienei.

Tačiau išgirdęs žinią apie galimą kandidatę pasišiaušė vos kojas Seime apšilęs aktyvusis konservatorius V.Semeška iš Druskininkų.

„Kaip toks postas gali būti siūlomas vadovaujamo darbo patirties neturinčiai valstybės tarnautojai?“ – stebėjosi Seimo naujokas ir pareiškė, kad kandidatė yra labai ribotos kompetencijos specialistė, visą laiką užsiimdavusi tyrimais.

Iš tiesų apie daug metų VRK dirbusią ir politinių partijų finansavimą kontroliavusią L.Petronienę girdėta nedaug. Visai kas kita – trejus metus VRK dirbęs V.Semeška.

Pro druskininkiečio akis nepraslysdavo joks pažeidimas, o savo darbštumą jis įrodinėjo net teisme. Prieš 2020 m. Seimo rinkimus iš VRK pasitraukęs konservatorius per teismus iš VRK ėmė reikalauti fiksuoto atlyginimo, nors įstatymai to nenumato.

VRK pareiškus, kad atlyginimų skaičiavimo tvarka nepatenkintas V.Semeška nedalyvavo jokiuose skundų tyrimuose, nerengė atsakymų į paklausimus, jis atsakė dirbęs net naktimis – juk reikėjo stebėti, kas vyksta socialiniuose tinkluose.

V.Semeška budrumo neprarado ir nebebūdamas VRK nariu – Lazdijuose taip aktyviai stebėjo savivaldybių tarybų rinkimus, kad net buvo praradęs stebėtojo pažymėjimą.

Skiriant naują švietimo, mokslo ir sporto ministrą galbūt taip pat būtina paklausti V.Semeškos nuomonės.

Juk ne kiekvienas, kaip šis konservatorius, sugebėtų įgyti aukštąjį išsilavinimą nebaigęs vidurinės mokyklos, o tarp šių studijų gauti dar vieną, nors ir įtartiną, diplomą Vokietijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.