V. Čmilytė-Nielsen įvertino G. Nausėdos metinį pranešimą: nustebino kritika VTEK

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia esanti nustebusi dėl šalies vadovo Gitano Nausėdos pažertos kritikos Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK). Tačiau, anot politikės, prezidento kritika valdantiesiems yra neišvengiama metinių pranešimų dalis.

Gitanas Nausėda ir Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda ir Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2023, 11:36 AM

„Ši dalis mane šiek tiek nustebino“, – neslėpė V. Čmilytė-Nielsen, komentuodama G. Nausėdos pranešime išreikštą kritiką VTEK.

„O tam tikrą nuskambėjusią kritiką reikėtų vertinti kaip neišvengiamą šio žanro dalį“, – pridūrė Seimo pirmininkė.

Ji pabrėžė, kad prezidentas pranešime akcentavo ir Vyriausybės prioritetus, tokius kaip sveikatos apsauga ir švietimas. V. Čmilytė-Nielsen sako, kad prioritetų išryškinimas ją džiugina, nes tai padės greičiau pasiekti išsikeltus tikslus.

„Prezidento kalboje, visų pirma, išgirdau akcentuojamus Vyriausybės prioritetus, tai ir sveikatos apsauga, ir švietimas, ir aplinkosauga, šeimos politika, ir kitos svarbios sritys“, – teigė parlamento vadovė.

„Džiaugiuosi, kad prezidentas tuos prioritetus taip pat pastebi, tai padės greičiau teigiamų rezultatų pasiekti visose šitose srityse“, – pridūrė politikė.

Prezidentas G. Nausėda, skaitydamas metinį pranešimą Seime, vadinamojo „čekučių skandalo“ kontekste kritiką pažėrė ne tik valdantiesiems, tačiau ir Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK). Šalies vadovas Seime skaitytame ketvirtajame metiniame pranešime stebėjosi VTEK neveiksnumu bei kritikavo valdančiųjų politinės atsakomybės stygių.

Nors prezidentas viliasi, kad nemažai atsakymų bus pateikta pasibaigus teisėsaugos pradėtiems tyrimams dėl lėšų panaudojimo, visgi, pasak jo, stebina VTEK vaidmuo šiame skandale.

„Taip, teisėsauga yra pradėjusi ne vieną tyrimą, po kurių, tikiuosi, sulauksime atsakymų į daugelį klausimų. Tačiau stebina neveiksni Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, kuri, atrodo, stengiasi ne imtis iniciatyvos ir veikti, o atvirkščiai – ieško preteksto nieko nedaryti. Tuomet kyla abejonių, kokia yra šios institucijos misija apskritai“, – sakė G. Nausėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.