KAM: trečiadienį Pabradėje prasidėjo dvišalės pratybos „Griffin Storm“

Įgyvendinant dvišalį Lietuvos ir Vokietijos susitarimą dėl Vokietijos brigados priskyrimo Lietuvai, nuo trečiadienio Pabradėje vyksta Lietuvos kariuomenės ir Rukloje dislokuoto 41-osios Vokietijos brigados priešakinio valdymo elemento štabo organizuojamos dvišalės pratybos „Griffin Storm“, praneša Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Pratybos<br>O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Pratybos<br>O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Pratybos<br>AP (Scanpix) nuotr.
Pratybos<br>AP (Scanpix) nuotr.
Pratybos<br>O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Pratybos<br>O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Pratybos<br>O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Pratybos<br>O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Pratybos<br>O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Pratybos<br>O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 21, 2023, 1:10 PM

Pasak KAM, palaipsniui judant link Vokietijos brigados dydžio vieneto dislokavimo Lietuvoje pilna apimtimi, bendruose mokymuose treniruojamasi apginti NATO valstybes sąjungininkes nuo priešiškų pajėgų.

Kaip skelbiama ministerijos pranešime žiniasklaidai, pirmadienį Generolo Silvestro Žukausko poligone įvyks „Griffin Storm“ svečių diena, kurioje pratybas stebės prezidentas Gitanas Nausėda, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas bei NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, kuris į Lietuvą atvyksta kartu su Šiaurės Atlanto Tarybos nariais.

Svečiai iš arti susipažins su glaudžiais Lietuvos ir Vokietijos ryšiais bei Vokietijos kariuomenės įsipareigojimais NATO rytinio pakraščio užtikrinimui, pažymi KAM.

KAM primena, kad penktadienį keliais, keltais, oro transportu ir geležinkeliu į Lietuvą iš Vokietijos perdislokuota apie 1000 karių ir 320 vienetų karinės technikos.

Mokymuose Vokietijos brigados 411 šarvuotasis pėstininkų batalionas, karo inžinerijos, žvalgybos vienetai su Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo pėstininkų bataliono kariais planuos bendras operacijas, vykdys kovines užduotis lauko taktikos pratybų ir kovinio šaudymo metu.

Šiais mokymais tęsiamas nuolatinis bendrų pratybų ciklas nuo 2022 m. rugsėjo 4 d., kuomet Lietuvoje dislokuotas 41-osios brigados priešakinis valdymo elementas.

Brigada kartu su Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgomis planuoja ir vykdo kovinį rengimą – Lietuvoje ir Vokietijoje nuolat organizuojamos lauko taktikos, pajėgų perdislokavimo ir kovinio šaudymo pratybos.

ELTA primena, kad Vokietija yra labai svarbi Lietuvos partnerė gynybos srityje.

Berlyne balandžio pabaigoje viešėjęs prezidentas Gitanas Nausėda sakė, kad su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu sutarta Bundesvero brigadą Lietuvoje dislokuoti palaipsniui – priklausomai nuo Lietuvos progreso plėtojant tam reikalingą infrastruktūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.