Ministras A. Anušauskas Estijoje pasveikino naująjį Baltijos gynybos koledžo komendantą A. Šiuparį

Birželio 21 d. Tartu, Estijoje vyko Baltijos gynybos koledžo (BALTDEFCOL) komendanto pasikeitimo ceremonija, kurioje krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas kartu su Estijos gynybos ministru Hanno Pevkuru bei Latvijos kariuomenės Mokymų ir doktrinų valdybos vadu pulkininku leitenantu Māris Utinānsu pasveikino naująjį koledžo komendantą brigados generolą Alvydą Šiuparį.

Brg. gen. I. Tammas ir A. Anušauskas<br> KAM nuotr.
Brg. gen. I. Tammas ir A. Anušauskas<br> KAM nuotr.
 Baltijos gynybos koledžo komendantų pasikeitimo ceremonija<br> KAM nuotr.
 Baltijos gynybos koledžo komendantų pasikeitimo ceremonija<br> KAM nuotr.
 A. Anušauskas ir brg. gen. A. Šiuparis<br> KAM nuotr.
 A. Anušauskas ir brg. gen. A. Šiuparis<br> KAM nuotr.
 Brg. gen. I. Tammas ir H. Pevkuras<br> KAM nuotr.
 Brg. gen. I. Tammas ir H. Pevkuras<br> KAM nuotr.
Buvęs ir naujasis komendantai <br> KAM nuotr.
Buvęs ir naujasis komendantai <br> KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Krašto apsaugos ministerija

Jun 21, 2023, 5:26 PM

„Lietuvai didelė garbė ir atsakomybė perimti vadovavimą koledžui. Esu įsitikinęs, kad brigados generolas Alvydas Šiuparis vadovaus koledžui sėkmingai. Jis įvairiuose kariuomenės daliniuose tarnauja jau daugiau nei 30 metų bei turi įspūdingą išsilavinimą ir patirtį.

Galiu patikinti, kad Krašto apsaugos sistema tikrai palaikys ir padės vadui einant šias pareigas“, – sakė A. Anušauskas.

Brg. gen. A. Šiuparis pastaruosius trejus metus vadovavo Lietuvos kariuomenės Mokymų ir doktrinų valdybai.

Anksčiau jis buvo Gynybos, karinis, jūrų ir oro atašė JAV ir Kanadai, vadovavo Antrajam operatyvinių tarnybų departamentui prie KAM, Lietuvos kariuomenės brigados „Geležinis Vilkas“ štabui, tarnavo tarptautinėje misijoje Afganistane.

Lietuvos deleguotas karininkas perėmė pareigas iš Estijos brigados generolo Ilmaro Tammo, vadovavusio koledžui nuo 2020 metų. A. Anušauskas kadenciją baigusį komendantą apdovanojo krašto apsaugos sistemos medaliu „Už nuopelnus“.

„Dėkojame brigados generolui Ilmarui Tammai už sunkų darbą ir lyderystę. Visi žinome, kad treji metai nebuvo lengvi. Nestabilumo laikais įrodėte esąs tikras profesionalas, padėjęs išugdyti daugybę karininkų ir valstybės tarnautojų iš Baltijos ir kitų šalių“, – kalbėjo ministras.

A. Anušauskas kartu su Estijos gynybos ministru pasidžiaugė tuo, kad Baltijos gynybos koledžas tapo NATO akredituota institucija, o taip pat buvo priimtas svarbus sprendimas dėl ilgalaikės koledžo infrastruktūros, kuri yra būtina siekiant užtikrinti tinkamą edukacinę aplinką ir koledžo matomumą tarptautinėje arenoje.

Ministrai taip pat pasveikino šiemet mokslus Baltijos gynybos koledže baigusius Jungtinio aukštesniųjų vadų ir vadovavimo kurso bei Vyresniųjų aukštųjų vadų kurso klausytojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.