I. Šimonytė prezidentui pateikė G. Jakšto kandidatūrą į švietimo ministrus

Po penktadienį vykusio susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė į  švietimo, mokslo ir sporto ministrus pateikė viceministro  Gintauto Jakšto kandidatūrą.

 I.Šimonytė pateikė G.Jakšto kandidatūrą.<br> lrytas.lt montažas.
 I.Šimonytė pateikė G.Jakšto kandidatūrą.<br> lrytas.lt montažas.
 G.Jakštas.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 G.Jakštas.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 23, 2023, 12:21 PM, atnaujinta Jun 23, 2023, 2:06 PM

Kaip teigiama išplatintame Vyriausybės pranešime, viceministrui vadovauti ministerijai pasiūlyta atsižvelgiant į šioje ir ankstesnėse kadencijose pradėtus pokyčius ir reformas, kurių įgyvendinimas reikalauja, kad ministras nedelsiant galėtų pilnai eiti pareigas.

Kaip numato įstatymai, premjerės siūlomai kandidatūrai turi pritarti prezidentas.

Viceministras G. Jakštas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje yra atsakingas už studijas, mokslą ir technologijas. Pastaruoju metu viceministras kuruoja ministerijos vykdomą kolegijų pertvarką.

G. Jakštas 2012 m. Vilniaus universitete (VU) baigė ekonometrijos bakalaurą, 2014 m. Tilburgo universitete atsiėmė finansų ir draudimo matematikos magistro diplomą. Po studijų baigimo dirbo Lietuvos statistikos departamente, yra dirbęs Lietuvos draudime kainodaros ekspertu. Nuo 2015-ųjų užsiėmė analitiniu darbu Vyriausybės strateginės analizės centre.

Nuo 2018 metų G. Jakštas buvo laisvai samdomas švietimo ekspertas. 2020 m. Nacionalinei švietimo agentūrai (NŠA) rengė analizę ir rekomendacijas, kaip geriausiais būdais įvertinti mokinius. G. Jakštas Europos profesinio mokymo plėtros centrui (CEDEFOP) rengė Europos įgūdžių indekso apžvalgą, taip pat ruošė Europos Komisijos rekomendacijas Vengrijos suaugusiųjų švietimui, „Dvynių projekto“ rekomendacijas Azerbaidžano švietimui. Dalyvavo nacionalinėse ir tarptautinėse (EBPO ir Europos Komisijos) ekspertų ir darbo grupėse.

Nuo 2020 m. gruodžio 21 d. paskirtas švietimo, mokslo ir sporto viceministru studijų, mokslo sritims.

Ketvirtadienį I. Šimonytė žurnalistams Seime nurodė, kad ketina prezidentui pateikti naują kandidatą į švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas dar šią savaitę.

Praėjusią savaitę G. Nausėda paragino Vyriausybę kuo greičiau rasti ir pateikti naujo švietimo ministro kandidatūrą. Daukanto aikštės lyderis pabrėžė, kad pretendentui bus keliami aukšti reikalavimai.

„Reikalavimai bus aukšti. Be jokios abejonės reikės atsižvelgti į tai, kad iki kadencijos pabaigos liko labai nedaug laiko. Taigi, ministrui tikrai nebebus laiko mokytis arba įstoti į ministro klumpes. Atitinkamai aukšti profesionalumo, etikos standartai. Tikiuosi, kad Lietuva didelė ir žmonių surasti mes tikrai galime“, – sakė G. Nausėda.

ELTA primena, kad iki tol Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai vadovavusi Jurgita Šiugždinienė iš posto pasitraukė kilus skandalui dėl tarybos narių veiklai skirtų lėšų. Laikinai vadovauti šiai ministerijai paskirta „laisvietė“ Ewelina Dobrowolska.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.