N. Grunskienė atleido D. Kunigėlį iš prokuroro pareigų

Prokuratūra praneša, kad antradienį Generalinė prokurorė Nida Grunskienė atleido iš prokuroro pareigų Dainių Kunigėlį, ėjusį Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokuroro pareigas.

Nida Grunskienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Nida Grunskienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2023, 5:58 PM

Pranešime nurodoma, kad toks sprendimas priimtas gavus generalinės prokurorės pavedimu šių metų gegužės 25 d. pradėto tarnybinio patikrinimo išvadą, kurioje konstatuojamas šiurkštus tarnybinis pažeidimas bei susipažinusi su motyvuotu teikimu dėl tarnybinės nuobaudos taikymo.

Tarnybinio patikrinimo metu nustatyta, kad bendraudamas su nuteistuoju D. Kunigėlis savo tyčiniais veiksmais pažeidė ne vieną teisės bei etikos normą, elgėsi nesąžiningai, nepadoriai, visuomenės akyse pažemino tiek prokuroro, tiek ir visos prokuratūros vardą.

Prokuratūra nurodo, kad tarnybinio patikrinimo išvadoje konstatuojama, kad šiurkštų tarnybinį pažeidimą D. Kunigėlis padarė neteisėtai duodamas leidimą nuteistajam išvykti į užsienio valstybę, siūlydamas jam susitikti asmeniškai.

D. Kunigėlio padarytas pažeidimas įvertintas kaip tęstinis, šiurkštus ir nesuderinamas su prokurorui nustatytais ir be išlygų taikomais aukštais ne tik profesiniais, bet ir asmeninio elgesio reikalavimais, bei visuomenėje galiojančiomis elgesio bei moralės normomis.

Pritardama tarnybinio patikrinimo išvadai bei motyvuotam teikimui, generalinė prokurorė N. Grunskienė antradienį pasirašė įsakymą dėl D. Kunigėlio atleidimo iš tarnybos prokuratūroje.

ELTA primena, portalui „Delfi“ paskelbus, kad Vilniaus arkivyskupijos kancleris, kunigas Kęstutis Palikša buvo nuteistas už pornografijos įgijimą ir laikymą bei pasirodžius jaunuolio liudijimui apie esą su kunigu turėtus lytinius santykius, portalas taip pat paskelbė, jog intymių santykių su jaunuoliu galimai siekė ir bylos ikiteisminį tyrimą kontroliavęs prokuroras.

Portalas rašė, kad Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras D. Kunigėlis su jaunuoliu susitiko gyvai, nusivežė jį į sodybą Švenčionių rajone – neva pasikalbėti apie bylą, nors sprendimas byloje jau buvo paskelbtas ir įsiteisėjęs.

Jaunuolis kelionės ir viešnagės pas prokurorą metu atliko slaptą garso įrašą, kuriame girdisi, kaip D. Kunigėlis klausia apie jauno vyro seksualinę orientaciją, apie savąjį polinkį santykiauti su vyrais pasakoja pats.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.