Teisingumo ministerija: EŽTT teisėjams keliamus reikalavimus atitinkančiais pripažinti 4 kandidatai

Ministro pirmininko potvarkiu sudaryta darbo grupė, atlikusi pretendentų į Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) teisėjo poziją vertinimą, sudarė 4 reikalavimus atitinkančių kandidatų sąrašą, praneša Teisingumo ministerija.

Edita Žiobienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Edita Žiobienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teismas.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Teismas.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Lyra Jakulevičienė.<br>Martyno Ambrazo (ELTA) nuotr.
Lyra Jakulevičienė.<br>Martyno Ambrazo (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 27, 2023, 11:26 AM, atnaujinta Jun 27, 2023, 11:28 AM

Pasak ministerijos, į sąrašą įrašyti visi asmenys, darbo grupės vykdytoje atrankoje surinkę ne mažiau kaip 8 vertinimo balus iš 10 – tai Lyra Jakulevičienė, Gediminas Sagatys, Solveiga Vilčinskaitė ir Edita Žiobienė.

Naujasis Lietuvos deleguotas teisėjas pakeis kadenciją baigiantį teisėją Egidijų Kūrį, pažymima Teisingumo ministerijos pranešime žiniasklaidai.

ELTA primena, kad sąrašas bus teikiamas ministrei pirmininkei, kad ji, įvertinusi kandidatūras, Vyriausybei galėtų pateikti motyvuotą siūlymą dėl 3 kandidatų į EŽTT teisėjus.

Įvykdžius nacionalinę atrankos procedūrą bus sudarytas trijų kandidatų, Europos Tarybos Parlamentinei Asamblėjai teikiamų nuo Lietuvos Respublikos, sąrašas.

Atrankoje dalyvaujantys asmenys turi atitikti Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijoje nustatytus reikalavimus EŽTT teisėjams, be kita ko, būti aukštos moralės ir turėti kvalifikaciją, kurios reikia aukštoms teisminėms pareigoms užimti, arba būti pripažintos kompetencijos teisininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.