N. Grunskienė: tyrime dėl K. Bartoševičiaus veiksmų gauta dalis ekspertų išvadų

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė teigia, kad ikiteisminiame tyrime dėl buvusio parlamentaro Kristijono Bartoševičiaus galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius gauta dalis ekspertų išvadų.

Kristijonas Bartoševičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kristijonas Bartoševičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2023, 10:54 AM, atnaujinta Jun 28, 2023, 10:55 AM

„Artėjama prie to (sprendimų priėmimo – ELTA), yra jau, kiek žinau, gaunama po truputį ekspertų išvadų. Negaliu atsakyti, ar yra visos jos gautos. Tik, kai bus gautos visos išvados, prokuroras galės priimti galutinį sprendimą“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė N. Grunskienė.

Anksčiau generalinė prokurorė buvo užsiminusi, kad tam tikrus procesinius sprendimus ikiteisminiame tyrime K. Bartoševičiaus atžvilgiu tikimąsi priimti liepą, tačiau šį kartą apie konkrečius terminus ji nekalbėjo.

ELTA primena, kad sausio 23 d. tuometinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys K. Bartoševičius pranešė atsisakantis Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių. Vėliau, tądien, prokuratūra pranešė apie jo atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius asmenis.

Vasario 1 d. pranešta, kad K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo. Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.