Už nepilnamečių tvirkinimą nuteistas R. Jakštys skundžia teismo sprendimą: prašo atidėti laisvės atėmimo bausmę arba skirti kitą

Už nepilnamečių tvirkinimą nuteistas Remigijus Jakštys skundžia pirmos instancijos teismo sprendimą, prašo teismo skirti atidėti jam numatytą 3 metų ir 1 mėnesio laisvės atėmimo bausmę arba skirti kitą, su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę.

Remigijus Jakštys<br>M.Patašiaus nuotr.
Remigijus Jakštys<br>M.Patašiaus nuotr.
tvirkinimas<br>D.Piraitytės nuotr.
tvirkinimas<br>D.Piraitytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gytis Pankūnas

2023-06-29 10:32, atnaujinta 2023-06-29 10:35

„Kauno apylinkės teismo rūmuose gautas nuteistojo apeliacinis skundas. Juo prašoma pakeisti 2023 metų birželio 9 dienos Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendį ir nuosprendžio vykdymą atidėti arba skirti bausmę, nesusijusią su laisvės atėmimu.

Birželio 9 dienos nuosprendžiu asmuo buvo nuteistas realia laisvės atėmimo bausme 3 metams ir 1 mėnesiui“, – Eltai ketvirtadienį sakė Kauno apylinkės teismo atstovė spaudai Tautvilė Merkevičiūtė.

Anot jos, šiuo metu R. Jakštys atlieka 90 parų arešto bausmę, kuri anksčiau skirta kitoje byloje už vaikų tvirkinimą.

ELTA primena, kad birželio 9 d. Kauno apylinkės teismas anksčiau už seksualinius nusikaltimus prieš vaikus teistą R. Jakštį pripažino kaltu dėl nepilnamečių tvirkinimo, aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo, nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Jam skirta reali 3 metų ir 1 mėnesio laisvės atėmimo bausmė.

Teismas taip pat tenkino trijų nukentėjusių ieškinius dėl neturtinės žalos: vienam nukentėjusiam priteista 8 tūkst. eurų, kitiems dviem – po 7 tūkst. eurų.

Baudžiamojoje byloje R. Jakščiui buvo pateikti kaltinimai aplaidžiu finansinės apskaitos tvarkymu, jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimu (2 nusikalstamos veikos), lytinės aistros tenkinimu, pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę (3 nusikalstamos veikos), nesunkiu sveikatos sutrikdymu. Byloje nukentėjusiaisiais pripažinti trys asmenys, nusikalstamos veikos padarymo metu nukentėjusieji buvo nepilnamečiai (du iš buvo jaunesni negu 16 m.). Iš viso R. Jakštys pripažintas kaltu dėl 7 jam inkriminuojamų nusikalstamų veikų.

Kaip skelbta anksčiau, R. Jakštys prisipažino įvykdęs šiuos nusikaltimus ir gailėjosi.

Po dramos dėl namuose slėpto nepilnamečio pradėtas naujas tyrimas

ELTA primena, kad šių metų balandį Kauno apylinkės teismas patenkino Probacijos tarnybos Kauno skyriaus prašymą sugriežtinti R. Jakščiui anksčiau už vaikų tvirkinimą skirtą bausmę, numatant laisvės apribojimą pakeisti 90 parų areštu.

R. Jakštys pernai buvo nuteistas už keturių nepilnamečių asmenų seksualinį tvirkinimą.

Probacijos tarnybą teismui prašymą sugriežtinti R. Jakščiui anksčiau skirtą bausmę argumentavo tuo, kad šis, pasak tarnybos, vengė atlikti anksčiau paskirtą laisvės apribojimo bausmę. Tarnyba į teismą kreipėsi po balandžio viduryje žiniasklaidoje pasirodžiusių pranešimų apie galimai į R. Jakščio nuomojamus namus, Kaune, įviliotą nepilnametį asmenį. Tąkart pranešta, kad Kauno gyventojai, informavę pareigūnus apie tokį galimą įvykį, jų neišleido iš namų kiemo. Pareigūnai, apieškoję R. Jakščio nuomojamą būstą, galiausiai rado nepilnametį, pasislėpusį name esančioje nišoje.

Po šių įvykių teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl jaunesnio negu 16 amžiaus asmens galimo tvirkinimo, R. Jakšiui taikoma intensyvi priežiūra tam tikromis sąlygomis: nebendrauti, neieškoti ryšių su nepilnamečiais asmenimis ir nesilankyti vietose, kuriose lankosi nepilnamečiai, būti savo gyvenamosios vietos adresu visą laiką, išskyrus vieną valandą per parą, kai jam leidžiama išvykti iš namų Kauno miesto ribose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.