Vilniuje vėl dažais apipilta vos prieš kelias dienas nudažyta vaivorykštės spalvų perėja

Sostinės Pylimo gatvėje esanti vaivorykštės spalvų perėja – vėl suniokota. Ji Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyva buvo šviežiai perdažyta dar šią savaitę.

Perėja Pylimo gatvėje<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Perėja Pylimo gatvėje<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Perėja Pylimo gatvėje<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Perėja Pylimo gatvėje<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Perėja Pylimo gatvėje<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Perėja Pylimo gatvėje<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 1, 2023, 11:02 AM, atnaujinta Jul 1, 2023, 11:28 AM

Apie iniciatyvą atnaujinti ant asfalto esančią LGBTQ+ vėliavą savo feisbuko paskyroje pirmadienį pranešė Vilniaus miesto savivaldybės Žmogaus teisių komisijos pirmininkė Ieva Dirmaitė. 

„Ši spalvota instaliacija yra daugiau nei detalė mieste. Tai – atviro visiems Vilniaus krypties tęstinumas ir priminimas, kad žmogaus teisių darbotvarkei turi būti skiriamas dar reikšmingesnis dėmesys.

Nes laisvė būti savimi čia, Vilniuje, jokiu būdu negali būti matuojama baime. Nepaisant vilniečių skirtumų, visi turime jaustis saugūs būti autentiškais“, – asmeninėje socialinio tinklo paskyroje pabrėžė I.Dirmaitė.

Perėja naujai perdažyta prieš kelias dienas, tačiau šeštadienio rytą ji ir vėl buvo subjaurota. Tą naujienų portalui lrytas.lt patvirtino Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas.

„Nuvykus pareigūnams informacija pasitvirtino, padariniai užfiksuoti. Pirmadienį bus kreiptasi į policiją dėl galimo chuliganizmo“, – sakė G.Grubinskas.

Suniokotą perėją savo feisbuko paskyroje šeštadienį parodė riaušių prie Seimo byloje figūruojantis Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas. Susirinkusiems protestuotojams Katedros aikštėje jis pasiūlė kartu eiti iki Pylimo gatvės ir uždažyti neįtinkančią gatvę.

Tiesa, tai ne pirmas kartas, kai į šią perėją kėsinasi vandalai – prieš kurį laiką gatvė taip pat buvo apipilta juodos spalvos dažais, pastaruoju metu ji traukė prieš LGBTQ+ bendruomenę nusiteikusius aktyvistus ir protestuotojus.

Pirmąkart Pylimo g. esanti perėja vaivorykštės spalvomis buvo nudažyta 2018 m.

Tiesa, šeštadienį Vilniuje vyks LGBTQ+ eitynės už lygybę „Vilnius Pride 2023“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.