P. Gražulis kreipėsi į prokuratūrą: prašo M. Maldeikiui iškelti baudžiamąją bylą dėl šmeižto

Seimo narys Petras Gražulis kreipėsi į prokuratūrą, prašydamas iškelti Seimo nariui Matui Maldeikiui baudžiamąją bylą dėl šmeižto.

 M. Maldeikis ir P. Gražulis.<br> lrytas.lt koliažas.
 M. Maldeikis ir P. Gražulis.<br> lrytas.lt koliažas.
 M. Maldeikis.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
 M. Maldeikis.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
 P. Gražulis.<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 P. Gražulis.<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 3, 2023, 1:26 PM

Parlamentaras kreipėsi į prokuratūrą dėl M. Maldeikio įrašo feisbuke, kuriame teigiama kad P. Gražulis gyvena su vyru-sugyventiniu.

„Tai nėra nuomonė, tai kategoriškas, absoliučiai neteisingi ir šmeižikiški teiginiai! Nes neturiu jokio sugyventinio, su jokiu Dobilu, ar Dobilu Sinkevičiumi, ar su kitu vyru negyvenau ir negyvenu“, – pranešime spaudai teigia P. Gražulis.

„Tai absoliutus šmeižtas! M. Maldeikis tai daro sąmoningai, nes nori tyčia pakirsti rinkėjų pasitikėjimą manimi, neva aš kalbu viena, o darau priešingai. Tai pats didžiausias koks tik gali būti mano pažeminimas!“ – akcentuoja jis, prašydamas M. Maldeikiui pritaikyt baudžiamąją atsakomybę.

P. Gražulis taip pat kreipėsi ir į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydamas pripažinti M. Maldeikį pažeidus Valstybės politikų elgesio kodekso 4 straipsnyje nurodytus valstybės politiko elgesio principus ir įpareigoti jį mane viešai atsiprašyti.

ELTA primena, kad pačiam P. Gražuliui šiuo metu Seime yra organizuojama apkaltos procedūra. Įtariama, kad parlamentaras galėjo balsuoti už kitą Seimo narį, „socdemą“ Liną Jonauską, taip pažeisdamas Konstituciją ir sulaužydamas Seimo nario priesaiką.

P. Gražuliui gresia apkalta ir kitu pagrindu. Praėjusių metų birželį Apeliacinio teismo sprendimu politikas pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Byloje nustatyta, kad veikdamas privataus juridinio asmens, t. y. bendrovės „Judex“, interesais, jis neleistinai kišosi į valstybės tarnautojų veiklą, skatindamas juos nesilaikyti teisės aktų reikalavimų bei atlikti neteisėtus veiksmus, taip pat naudojosi šios bendrovės jam suteiktomis lėšomis.

Taip pat šiuo metu teisėsauga P. Gražulio atžvilgiu teisėsauga toliau atlieka praėjusių metų birželį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos kurstymo prieš homoseksualius asmenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.