Šalies vadovai pasveikino 247-ąsias Nepriklausomybės dienos metines mininčią JAV

Antradienį šalies vadovai – prezidentas Gitanas Nausėda ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė – pasveikino Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentą Joe Bideną ir visus amerikiečius minint 247-ąsias JAV Nepriklausomybės dienos metines.

Šalies vadovai pasveikino 247-ąsias Nepriklausomybės dienos metines mininčią JAV.<br>Lrytas.lt koliažas
Šalies vadovai pasveikino 247-ąsias Nepriklausomybės dienos metines mininčią JAV.<br>Lrytas.lt koliažas
Šalies vadovai pasveikino 247-ąsias Nepriklausomybės dienos metines mininčią JAV.<br>Lrytas.lt koliažas
Šalies vadovai pasveikino 247-ąsias Nepriklausomybės dienos metines mininčią JAV.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 4, 2023, 8:13 AM

Anot šalies vadovo, strateginė partnerystė su JAV visada buvo, yra ir išliks vienas svarbiausių Lietuvos užsienio politikos prioritetų ir valstybingumo ramsčių.

„Vertinu tvirtą JAV įsipareigojimą ginti kiekvieną Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos teritorijos centimetrą ir galiu patikinti, kad JAV pajėgų buvimas Baltijos šalyse yra kertinės svarbos užtikrinant Rusijos atgrasymą ir viso regiono saugumą. Lietuva labai atsakingai vertina savo įsipareigojimus NATO, gynybai skirdama 2,5 proc. bendrojo vidaus produkto (...)“, – teigiama prezidento sveikinime.

Prezidentas taip pat akcentavo, jog tvirta JAV lyderystė Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje yra ypatingos reikšmės siekiant sugrąžinti taiką į Europą.

„Vertinu nuoseklią JAV karinę, finansinę ir humanitarinę paramą Ukrainai ir tvirtai tikiu, kad integruoti Ukrainą į euroatlantinio saugumo struktūras yra bendras mūsų interesas“, – pažymėjo šalies vadovas.

Tuo metu Vyriausybės vadovė Nepriklausomybės dieną švenčiančiai šaliai ir jos žmonėms palinkėjo visokeriopos sėkmės ir ilgų klestėjimo, gerovės bei darnos metų.

„(...) Ši svarbi diena primena bendras laisvės, demokratijos ir nepriklausomybės vertybes, kurios yra brangios abiem mūsų tautoms. Jungtinių Valstijų įsipareigojimas užtikrinti pagrindines savo piliečių teises ir laisves tebėra vilties švyturys, suteikiantis žmonėms galimybę siekti svajonių ir prisidėti prie geresnės visuomenės“, – rašoma premjerės I. Šimonytės sveikinime.

Be kita ko, sveikinime I. Šimonytė pažymėjo ir JAV indėlį stiprinant regioninį saugumą.

„Vertiname mūsų bendradarbiavimą stiprinant regioninį saugumą ir transatlantinius ryšius, kaip rodo mūsų kolektyvinės pastangos kovojant su bendrais saugumo iššūkiais, ypač tuo metu, kai autoritariniai režimai bando susidoroti su laisvomis demokratijomis. Labai vertiname JAV karinį buvimą Lietuvoje. Kuo daugiau Amerikos turime Lietuvoje ir mūsų regione, tuo saugesnė yra visa transatlantinė bendruomenė. (...)“, – teigė premjerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.