Prokuratūra nutraukė tyrimą dėl galimai melagingo A. Palionio liudijimo Seimo komisijai

Vilniaus apygardos prokuratūra trečiadienį nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl galimai melagingo Seimo nario Andriaus Palionio liudijimo Seimo Specialiajai tyrimo komisijai.

Andrius Palionis.<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Palionis.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis.<br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Petras Gražulis.<br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Andrius Palionis.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Andrius Palionis.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Petras Gražulis.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Andrius Palionis<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Palionis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-07-05 15:57

Anot prokuratūros, Specialioji tyrimo komisija į prokuratūrą kreipėsi šių metų gegužės 11 d. dėl to, kad liudydamas komisijai Seimo narys A. Palionis teigė kalbėjęsis su Seimo nariu Petru Gražuliu vykstant aktualiam balsavimui 2022 m. rudenį , tačiau vaizdo įraše matyti, kad Seimo narys A. Palionis tuo metu buvo nusisukęs, tad negalėjo matyti P. Gražulio veiksmų ir su juo nebendravo.

Tyrimo metu nustatyta, kad Seimo narys A. Palionis komisijai pasakojo apie maždaug 7 mėnesių senumo įvykius, todėl suklydo ir nurodė apie panašiu, tačiau kitu metu tarp jo bei Seimo narių P. Gražulio ir L. Jonausko įvykusias realias aplinkybes.

Tokį Seimo nario paaiškinimą pavirtino ir kitos ikiteisminio tyrimo metu nustatytos faktinės aplinkybės bei šios komisijos gauta informacija apie tai, kad Seimo narys P. Gražulis galėjo ne vieną kartą tiesti ranką link kito Seimo nario balsavimo pulto.

Išsamiai išanalizavęs tyrimo metu gautus duomenis, prokuroras konstatavo, kad A. Palionio komisijai teikti parodymai vertintini kaip objektyvių priežasčių nulemta klaida, bet ne tyčinis siekis pateikti žinomai melagingus duomenis, todėl ikiteisminis tyrimas nutraukiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.