G. Nausėda: Lietuva ir Lenkija stiprėja viena šalia kitos kaip artimi partneriai ir sąjungininkai

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Karaliaus Mindaugo prieš 770 metų duotas pažadas atgręžti Lietuvą į Vakarus – išsipildė ir dabar lietuviai yra ten, kur ir priklauso būti – su Europa.

 Gitanas Nausėda.<br> O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
 Gitanas Nausėda.<br> O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2023, 12:28 PM

„Šiomis dienomis, kai netoliese vėl kaupiasi pavojus, ir kai broliškai ukrainiečių tautai tenka ginti savo teisę gyventi laisvai ir nepriklausomai, mes esame ten, kur mūsų vieta. Sveikai užsispyrę ir nenuolankūs, kaip ąžuolui priklauso, mes stovime europinių vertybių sargyboje. Padedame Ukrainai“, – šventinėje Liepos 6-osios vėliavų pakėlimo ceremonijoje teigė G. Nausėda.

„Daugelį amžių gynėme – ir apgynėme – savo teisę orūs ir laisvi būti Europoje. Mezgėme artimus ryšius su Lenkija bei kitomis Vakarų krikščionybės šalimis. Skaudžiai klupome, kėlėmės, niekada nepasidavėme“, – pažymėjo prezidentas.

G. Nausėda taip pat džiaugėsi, kad šventinę dieną su Lietuva drauge yra ir Lenkijos vadovas Andrzejus Duda. Pasak jo, vieningai stovinčios šalys tik auga ir stiprėja.

„Lietuva ir Lenkija kartu išaugo iš to paties europinio medžio vaisių. Kartu mes veikėme ir sėmėmės laisvės troškimo bei drąsos siekti užsibrėžtų tikslų. Ir toliau augame bei stiprėjame vieni šalia kitų kaip artimi partneriai ir sąjungininkai“, – teigė prezidentas

„Kartu mes stipresni, kartu mes drąsesni. Kartu mes daugiau galime nuveikti“, – Daukanto aikštėje kalbėjo G. Nausėda.

ELTA primena, kad šią savaitę Vilniuje vieši Lenkijos prezidentas A. Duda. Trečiadienį A. Dudos vizitas prasidėjo dvišaliu Lietuvos ir Lenkijos vadovų susitikimu, ketvirtadienį šalių vadovai dalyvaus Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos renginiuose, taip pat ir Tautiškos giesmės giedojimo šventėje Katedros aikštėje.

Penktadienį numatoma prezidentų išvyka į Klaipėdą, kur stebės jungtines Lietuvos ir Lenkijos specialiųjų pajėgų greitojo reagavimo ir kovinės parengties pratybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.