Lietuvai minint 770-ąsias karaliaus Mindaugo karūnavimo metines, šalies vadovai linki valstybę ne tik kurti, bet prireikus ir ginti

Ketvirtadienį Lietuvai minint 770-ąsias karaliaus Mindaugo karūnavimo metines, šalies gyventojus pasveikino šalies vadovai – prezidentas Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė.

Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2023, 8:22 AM

Šalies vadovas G. Nausėda sveikinime kviečia kurti vakarietišką Lietuvą, esančią arčiau Europos. Jo teigimu, tai, ką sukursime, liks ateities kartoms.

„Švęskime ją orūs, išdidūs ir laisvi. Suvienyti neaprėpiamos meilės Tėvynei, pasirengę kasdien kurti savo valstybę, o prireikus – ją atkakliai ginti.

Žengdami Karaliaus Mindaugo pėdomis, ir toliau tęskime istorinę kelionę su Lietuva – vis tolyn į Vakarus ir arčiau Europos, vis giliau jausdami bendrystę, savitarpio pasitikėjimą ir pilietinę galią“, – rašoma prezidento sveikinime.

„Visi kartu mes esame Lietuva. Ir tik nuo mūsų bendrų pastangų priklauso, kaip aukštai kilsime, ką pasieksime, ir ką paliksime ateities kartoms“, – pabrėžė prezidentas.

Tuo metu ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pakvietė Lietuvos žmones švęsti Valstybę, kartu pažymėdama, kad valstybės puoselėjimas ir stiprinimas – nesibaigiantis procesas, kuriame kiekviena karta atlieka savas užduotis.

„Šiandien mūsų Valstybės auginimas yra neatsiejamas nuo solidarumo su Ukraina. Mūsų parama ukrainiečiams, kova už greitesnį Ukrainos prisijungimą prie Europos Sąjungos ir NATO kartu yra ir Lietuvos auginimas. Švęskime Valstybę, iš praeities semdamiesi jėgų ir kurdami tokią pasaulio ateitį, kurioje Lietuva švytėtų unikalia ir ryškia stiprybe“, – sakė I. Šimonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?