G. Nausėda: tarptautinė bendruomenė vienijasi remdama Ukrainą

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį dalyvavo NATO Vilniaus viršūnių susitikimo sesijoje su Europos Sąjungos institucijų vadovais bei Indijos ir Ramiojo vandenynų partnerių – Japonijos, Pietų Korėjos, Australijos, Naujosios Zelandijos lyderiais.

V.Zelenskis ir G.Nausėda.<br>EPA-ELTA nuotr.
V.Zelenskis ir G.Nausėda.<br>EPA-ELTA nuotr.
G. Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G. Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G. Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G. Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G. Nausėda.<br>J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
G. Nausėda.<br>J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 12, 2023, 2:38 PM

Kaip praneša Prezidentūra, sesijoje šalies vadovas pažymėjo, kad šiuo metu ir euroatlantinės erdvės, ir Indijos ir Ramiojo vandenynų regionų saugumas yra glaudžiai susijęs.

„NATO, ES ir Indijos bei Ramiojo vandenynų partnerių vertybės yra tos pačios. Mus vienija įsipareigojimas gintis nuo autoritarinių režimų grėsmių ir iššūkių. Mus vienija ištikimybė tarptautine teise grįstai pasaulio tvarkai“, – sakė prezidentas.

Šalies vadovas taip pat pažymėjo, kad Lietuva remia ir prisideda prie visų NATO ir ES iniciatyvų stiprinti partnerystę su Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono partnerėmis.

Be kita ko, sesijos metu G. Nausėda pabrėžė, kad visa tarptautinė bendruomenė vienijasi remdama Ukrainą, o ši pagalba turi būti tvari ir ilgalaikė.

„Turime remti Ukrainą tol, kol ji išlaisvins visą savo teritoriją. Turime remti Ukrainą tol, kol ji laimės šį brutalų karą“, – sakė prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.