M. Navickienė: krizių pamokos įpareigoja visas valstybes nuolat stiprinti socialinį dialogą

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė dalyvauja neformaliame Užimtumo, socialinės politikos, sveikatos ir vartotojų reikalų tarybos posėdyje Madride. Taryboje svarstomi klausimai dėl socialinių investicijų, trumpalaikių ir vidutinės trukmės iššūkių socialinės apsaugos srityje, globos politika ir dalijamasi nacionaliniu ir Europos socialinio dialogo patirtimi, praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Monika Navickienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Monika Navickienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Monika Navickienė.<br>T.Bauro nuotr.
Monika Navickienė.<br>T.Bauro nuotr.
Monika Navickienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Monika Navickienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Monika Navickienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Monika Navickienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 13, 2023, 2:25 PM

„Socialinių partnerių įtraukimas į sprendimų priėmimą, jų garantijų užtikrinimas – tai kertinis valstybės socialinės politikos sėkmės raktas, tiek nacionaliniu, tiek kitų Europos valstybių mastu. Kai socialiniai partneriai stiprūs, aktyvūs ir noriai įsitraukia į sprendimų priėmimą nacionaliniu ir ES lygmeniu – naudinga visai visuomenei“, – sakė M. Navickienė.

Anot SADM, ministrė pasidalijo Lietuvoje įgyvendinamų reformų pavyzdžiais: Lietuvoje vykdant žmonių, turinčių negalią, užimtumo modelį, indeksuojant pensijas ar pertvarkant vaiko priežiūros atostogų modelį, pokyčiai buvo grindžiami ne vien sąnaudų analize, bet iš Valstybės duomenų agentūros gautais konkrečiais duomenimis.

Pasak ministrės M. Navickienės, tai labai svarbus horizontalus pokyčių matymas. Norint parengti veiksmingas priemones socialinėms investicijoms gerinti, svarbu suprasti problemos mastą ir pokyčių tendencijas.

„Planuodami ir įgyvendindami reformas savo šalyse turime nepamiršti, kad būtina ir toliau padėti Ukrainai ne tik atstatant šalį, bet ir palydint, padedant reformų kelyje įvairiose srityse“, – teigė ministrė M. Navickienė.

SADM pranešime žiniasklaidai nurodoma, kad Į EPSCO tarybos posėdžius susirenka visų ES valstybių narių ministrai, atsakingi už užimtumo, socialinių reikalų politikos sritis. Posėdžiuose taip pat dalyvauja už atitinkamus klausimus atsakingi Europos Komisijos nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.