Talkinti pasieniečiams pradeda pirmieji VSAT rėmėjai

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad pagalbon pasieniečiams ateina 11 pirmųjų VSAT rėmėjų. Jie su profesionaliais pareigūnais dirbs pasienyje su Baltarusija ir Rusija.

VSAT pajėgos.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
VSAT pajėgos.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
VSAT pajėgos.<br>VSAT nuotr.
VSAT pajėgos.<br>VSAT nuotr.
VSAT pajėgos.<br>VSAT nuotr.
VSAT pajėgos.<br>VSAT nuotr.
VSAT pajėgos.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
VSAT pajėgos.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 Lietuvos pasienis su Baltarusija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
 Lietuvos pasienis su Baltarusija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-07-14 14:48

VSAT centrinėje įstaigoje su 7-iais iš pirmųjų savanorių susitiko pasieniečių vadas generolas Rustamas Liubajevas.

Jis VSAT rėmėjams įteikė jų statusą liudijančius pažymėjimus bei specialias liemenes, kuriomis vilkėdami rėmėjai patruliuos pasienyje bei vykdys kitas užduotis.

Vienuoliktukas atitiko visas rėmėjo statusui įgauti reikalingas sąlygas ir atliko visas būtinas teisines procedūras. 6 tokie savanoriai talkins sieną su Baltarusija saugančiose VSAT Varėnos pasienio rinktinės užkardose. Dar 2 rėmėjai darbuosis irgi sieną su Baltarusija saugančioje Vilniaus pasienio rinktinėje, o 3 padės sieną su Rusija saugančios Pagėgių pasienio rinktinėms pareigūnams, pažymima pranešime.

Susitikimo metu R. Liubajevas padėkojo pirmiesiems rėmėjams už jų sprendimą prisijungti prie VSAT komandos. „Rėmėjų institutas mūsų tarnybai yra reikalingas, o matant jūsų pasiryžimą neabejoju, kad jis veiks sėkmingai“, – sakė jis.

Renginio metu R. Liubajevas papasakojo apie situaciją pasienyje, ten kylančias grėsmes, pasieniečių darbą krizių metu, išklausė rėmėjų lūkesčius.

Norinčiųjų tapti tokiais pagalbininkais priėmimą pasieniečiai pradėjo Valstybės sienos ir jos apsaugos įstatyme įteisinus VSAT rėmėjų institutą bei parengus jų priėmimo tvarką.

VSAT rėmėjas yra minėtame įstatyme nustatytus reikalavimus atitinkantis fizinis asmuo, savo noru padedantis tarnybai vykdyti jai nustatytas funkcijas.

Tinkamiems tapti VSAT rėmėjais asmenims tarnyba organizuoja teorinį jų mokymą. Kandidatai į rėmėjus, atitinkantys Valstybės sienos ir jos apsaugos įstatyme nustatytus reikalavimus, motyvuoti ir išlaikę teorinio mokymo programos egzaminą, įrašomi į VSAT rėmėjų sąrašą. Su kiekvienu tokiu asmeniu sudaroma VSAT rėmėjo sutartis.

Teorinio mokymo programos egzamino laikyti neprivalo Lietuvos šaulių sąjungos, kitų asociacijų, kurių įstatuose viena iš funkcijų numatytas viešojo saugumo užtikrinimas, nariai, taip pat buvę VSAT pareigūnai, kiti einantys pareigas ir buvę vidaus tarnybos sistemos pareigūnai, šauliai ir buvę tikrosios karo tarnybos kariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.